Eurofast domaćin B2B događaja "Poslovanje na Balkanu"

29.01.2015. 12:59 / Izvor: eKapija.ba
Eurofast domaćin B2B događaja 'Poslovanje na Balkanu'

Regionalna, poslovno savjetodavna organizacija, Eurofast, juče je u Banja Luci bila domaćin ekskluzivnog poslovnog događaja, koji je ponudio uvid u inovativne pristupe poslovnom razvoju u regiji Balkana

Regionalna, poslovno savjetodavna organizacija, Eurofast, juče je u Banja Luci bila domaćin ekskluzivnog poslovnog događaja, koji je ponudio uvid u inovativne pristupe poslovnom razvoju u regiji Balkana. Događaju su prosustvovali lokalni poslovni lideri i predstavnici medija, a regionalni eksperti kompanije su sa učesnicima razmjenili znanja iz širokog spektra oblasti, od poreznih podsticaja, do funkcionisanja prekograničnih transakcija i transfernih cijena.

Nakon kratkog uvodnog obraćanja i riječi dobrodošlice učesnicima, Panayiotis Diallinas, regionalni direktor Eurofasta, prezentovao je učesnicima temu "Poslovanje na Balkanu i podsticaji za unapređenje poslovnih aktivnosti“, gdje je detaljno izložio izazove i prilike koje su specifične u poslovanju u regiji. Diallinas je započeo temu izjavom da "svaki region sadrži svoj sopstveni industrijski identitet, zajedno sa regulatornim okvirom, kulturološkim faktorima i operativnim zahtjevima koji ili pomažu uspjehu poslovanja ili ga koče na regionalnoj sceni, tako da se treba tražiti adekvatan poslovni savjet“. Dalje je nastavio riječima da uspjeh uveliko zavisi od razvoja operativnog plana, koji je prilagođen regionalnom identitetu i koji može identifikovati kvalitetne prilike i podsticaje koji će lansirati vaše poslovne aktivnosti izvan granica.

Regionalni menažer Eurofasta za Zapadni Balkan, Nemanja Paskulov, nastavio je seminar sesijom o "Inovativnim rješenjima za preduzeća", gdje je izložio specifična rješenja koja nude najveću vrijednost preduzećima različitih industrijskih sektoram, bilo da posluju lokalno ili regionalno. Njegovo izlaganje je uključivalo i segment vezan za transferne cijene, koje su, još uvijek, jedno od najznačajnijih poreskih pitanja za međunarodne kompanije.

Seminar je organizovan povodom zvaničnog otvaranja kancelarije u Banja Luci 2014.godine. Nakon seminara uslijedio je prijem za zvanice, u svrhu podsticanja bolje komunikacije među prisutnim liderima, a sve s ciljem da se pokrenu inovativna poslovna rješenja i ekonomski rast u regionu.

Komentarišući ovaj događaj, Diallinas je izjavio: "Seminar je bio veoma uspješan, prvenstveno zato što smo mogli direktno komunicirati sa lokalnom poslovnom zajednicom o izazovima sa kojima se suočavaju i zahtjevima i potrebama koje imaju. Smatramo se privilegovanim, jer smo bili u mogućnosti predstaviti svoje inovativne ideje, ekspertizu i rješenja poslovnoj zajednici Banja Luke i šire regije Balkana".

Eurofast je regionalna, poslovno savjetodavna organizacija koja pruža širok spektar usluga, uključujući računovodstvene i knjigovodstvene usluge, usluge prilikom spajanja i preuzimanja kompanija, međunarodna pitanja iz oblasti oporezivanja, transfernih cijena i registracije preduzeća. Sa više od 200 zaposlenih i kancelarijama u 20 gradova u jugoistočnoj Evropi i istočnom Mediteranu, kancelarija u Banjaluci je jedna od posljednje otvorenih kancelarija u Grupi.

Tokom 25-godišnjeg poslovanja kompanije, Eurofast je sarađivao i nastavlja saradnju sa nizom globalnih brendova i vodećih institucija koje djeluju u oblasti proizvodnje, maloprodaje, avio-prevozničke industrije i u sektoru poslovnih usluga.

U 2015. godini, po sedmi, uzastopni, put, Eurofast je rangiran kao Broj jedan savjetnik za poresko planiranje (International Tax Review). U 2014. Eurofast je imenovan Regionalnom poreskom firmom godine za spajanja i akvizicije (prema časopisu M&A Today Global), a prethodno je izglasan Najboljim regionalnim poslovnim partnerom u jugoistočnoj Evropi (Mass Media International).

Za više informacija o Eurofastu i portfelju usluga Eurofasta, pogledati www.eurofast.eu

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti