Evropski pokret u BiH osniva Biznis - poslovni lobi u BiH

23.10.2014. 08:21 / Izvor: eKapija.ba
Evropski pokret u BiH osniva Biznis - poslovni lobi u BiH

Osnovni cilj projekta je okupljanje i partnersko udruživanje naprednih lokalnih zajednica i uspješnih domaćih kompanija u poslovni lobi, čiji glavni cilj je lobiranje za unaprijeđenje poslovne klime i biznis okruženja u BiH i regionu.

Evropski pokret u BiH na području opština Prnjavor i Derventa, započinje sa realizacijom projekta, kojim je predviđeno osnivanje i pokretanje Biznis -poslovnog lobija u BiH.Osnovni cilj projekta je okupljanje i partnersko udruživanje naprednih lokalnih zajednica i uspješnih domaćih kompanija u poslovni lobi, čiji glavni cilj je lobiranje za unaprijeđenje poslovne klime i biznis okruženja u Bosni i Hercegovini i regionu.

Projekt  podržava Slovačka razvojna agencija (SlovakAid), a  ambasador Slovačke u BiH Nj.E.Jan Pšenica će biti prvi učesnik u navedenim aktivnostima. Prema planu posjeta opštinama Prnjavor i Derventa, koje priprema i realizira Evropski pokret u BiH, ambasador Pšenica će se, pored susreta sa načelnicima lokalnih zajednica, sastati i razgovarati sa predstavnicima uspješnih kompanija, te obići neke od kompanija sa područja ova dva grada u RS.

Nakon Prnajvora i Dervente, projekt se u ovom mjesecu nastavlja 27.10.2014. sa posjetama SBK, Travniku i Donjem Vakufu, te Doboju i Zavidovićima 29.10.2014.godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti