Goražde: Podrška privredi BPK neće izostati

31.01.2015. 10:54 / Izvor: eKapija.ba
Goražde: Podrška privredi BPK neće izostati
OTVORI GALERIJU

Nama je drago što nas je posjetila Vlada BPK Goražde i želim da kažem da je ovo prva Vlada koja je tako brzo posjetila privredne subjekte, kazao je Amir Ćoralić, tehnički direktor firme "Bekto Precisa".

Članovi Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođeni premijerom Emirom Okovićem, posjetili su jučer goraždanske privredne subjekte "Bekto Precisa", "Goražde Technology", UNIS "Ginex", "Pobjeda Rudet" i "TAG".

Na sastancima sa predstavnicima menadžmenta, razgovarano je o trenutnim aktivnostima i planovima ovih privrednih subjekata u narednom periodu, te mogućnostima podrške Vlade u njihovoj realizaciji.

"Ovim putem želim da izrazim zadovoljstvo i čestitam privrednicima na uspješnim rezultatima koje su postigli u svom poslovanju. Danas smo bili u prilici da se uvjerimo u stručnost i stepen razvijenosti naših privrednih subjekata i mogu da kažem da smo zaista oduševljeni onim što smo vidjeli. Ova Vlada na ovaj način želi da ostvari uvid u probleme s kojima se privrednici susreću kako bi se održala saradnja kroz koju nastojimo ostvariti zajedničke ciljeve", poručio je premijer Oković.

Podršku goraždanskim privrednicima iskazao je i ministar za privredu Esed Radeljaš.

"Krenuli smo u obilazak privrednih subjekata da vidimo šta je to u čemu mi možemo pomoći kako bi se privreda na prostoru našeg kantona što više razvila. Razgovarali smo o projektima koje može podržati naša Vlada, te projektima za koje je potrebna podrška Vlade FBiH.  Mi smo već održali sastanke u Sarajevu sa direktorom Fonda za zaštitu okoliša, kao i u Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, a imamo namjeru posjetiti i Federalno ministarstvo poduzetništva i obrta kako bismo vidjeli koji su to projekti koji mogu pomoći Goraždu u smislu razvijenosti", istakao je Esed Radeljaš.

Zadovoljstvo zbog posjete Vlade BPK-a iskazali su i predstavnici privrednih subjekata.

"Nama je drago što nas je posjetila Vlada BPK Goražde i želim da kažem da je ovo prva Vlada koja je tako brzo posjetila privredne subjekte. To nam govori da možemo očekivati da će se dosta odraditi za dobrobit naroda i društva u našem kantonu", kazao je Amir Ćoralić, tehnički direktor  firme "Bekto Precisa".

Uz čestitke novoformiranoj Vladi BPK-a Goražde, direktor firme "Pobjeda Technology" Hasan Tafro izrazio je nadu da će zajednička saradnja Vlade i privrednih subjekata doprinjeti daljem razvoju privrede na području Bosansko-podrinjskog kantona.

"Mislim da je ova posjeta pokazatelj da će ova Vlada voditi računa o privredi i vidim da zaista žele da se uključe u sve naše probleme, s ciljem povećanja broja zaposlenih kao i razvoja naše industrijske zone. Mi smo informisali premijera i ministre o firmama koje egzistiraju  na ovom prostoru te našim poslovima i daljim planovima. Premijer i ministri su ovom prilikom obećali da će nam maksimalno pomoći. Nadamo se da će oni to obećanje ispuniti, a mi ćemo se maksimalno zalagati da uposlimo što više radnika i zadržimo ovaj trend suficita na prostoru BPK Goražde", kazao je direktor firme "Pobjeda Technology".

Za sljedeću sedmicu najavljene su posjete Vlade i ostalim privrednim subjektima na prostoru Bosansko-podrinjskog kanotna Goražde.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti