Gradi se kružni tok na ulazu u Prozor, projekt od 1,3 milijuna maraka

30.03.2015. 08:34 / Izvor: Dnevni list
Gradi se kružni tok na ulazu u Prozor, projekt od 1,3 milijuna maraka

Općina Prozor-Rama je započela s planiranjem i izgradnjom kružnog toka na ulaz u Prozor s magistralne ceste M 16.2, odnosno kod semafora. U tijeku je završna faza natječajne procedure za prvi dio radova.

Općina Prozor-Rama ove je godine ušla u veliki projekt uređenja gradskih ulica i pripadajuće infrastrukture uz ulice kao što su vodovod, odvodnja, rasvjeta, elektro i telekomunikacijski vodovi. U sklopu projekta bit će izvršeni radovi na izgradnji kolektora za otpadne vode i ti radovi su u punom jeku. Vrijednost projekta je oko 15 milijuna KM. Sredstva su osigurana preko Europske investicijske banke i proračuna Općine Prozor-Rama.

Da bi se omogućio kvalitetan pristup samom ulazu u grad, Općina Prozor-Rama je započela s planiranjem i izgradnjom kružnog toka na ulaz u Prozor s magistralne ceste M 16.2, odnosno kod semafora. U tijeku je završna faza natječajne procedure za prvi dio radova. Vrijednost ukupnih radova je 1,3 milijuna maraka s eksproprijacijom zemljišta i imovine koja se nalazi na prostoru predviđenom za rušenje. Sredstva su osigurana iz Federacije BiH od GSM licenci.

 Realizaciju projekta Općina Prozor-Rama sufinancira s 200 tisuća maraka. Završavanjem kružnog toka dobiva se jedan važan prometni čvor gdje će se izbjeći sve prometne poteškoće. Pored praktičnosti, tu je i nova estetska dimenzija ulaska u grad Prozor.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije