Hoteli Ilidža otvaraju najmoderniji wellness centar u BiH

14.07.2014. 08:09 / Izvor: nap.ba
Hoteli Ilidža otvaraju najmoderniji wellness centar u BiH

Broj turista koji posjećuju Sarajevo u stalnom je porastu, piše bh. novinska agencija Patria. Na prvom mjesto to se može vidjeti po broju noćenja koje turisti ostvaruju u sarajevskim hotelima.

Broj turista koji posjećuju Sarajevo u stalnom je porastu, piše bh. novinska agencija Patria. Na prvom mjesto to se može vidjeti po broju noćenja koje turisti ostvaruju u sarajevskim hotelima.

Hermina Aganović iz marketing službe jednih od najluksuznijih sarajevskih hotela „Hoteli Ilidža“ kazala je za agenciju Patria, uzmu li se pokazatelji o broju ostvarenih noćenja u njihovim veleljepnim hotelima u posljednjih pet godina, može se jasno vidjeti da svake godine u "Hotelima Ilidža" imaju deset do 15 posto više ostvarenih noćenja. To je itekako ohrabrujuće ne samo za njihovu kompaniju već i za cijeli grad.

Zanimljivo je, kaže ona, da je ove godine ostvaren porast noćenja u odnosu na prošlu godinu i u prvoj sedmici jula, koji je tradicionalno nešto slabiji od drugih mjeseci. U hotelima Ilidža najduže ostaju Arapi, dok Turci ostvaruju češći broj noćenja.

"Arapi uzimaju najduže aranžmane od svih gostiju koji nas posjećuju, ali ako gledamo broj turista koji prođu kroz naše hotele, onda su to na prvom mjestu turisti iz Turske", objašnjava Aganović. Veliki broj turista u Sarajevo dolazi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, a u posljednje vrijeme naša zemlja je sve interesantnija Kinezima, Japancima, Vijetnamcima.

"U avgustu imamo jako veliki broj turista koji su već ranije najavili svoj dolazak", dodaje Aganović.

Bosna i Hercegovina ima bogate prirodne ali i kulturno-historijske potencijale koji su interesantni stranim turistima, na prvom mjestu to je bogata nacionalna kuhinja, prirodna jezera, rijeke i planine, ali i stoljetni gradovi.

No, najveći doprinos, kaže Aganović, sve većem broju stranih turista u BiH dali su sami hotelijeri i turističke agencije, koje nastoje pratiti svjetske turističke trendove.

"Hoteli Ilidža će tokom narednog mjeseca otvoriti jedan od najvećih i najljepših wellness centara u BiH, koji će nuditi takve vrste masaža koje se nude i u najpoznatijim svjetskim hotelima. Imat ćemo i ostali sadržaj poput slanih kupatila koja su u svijetu dosta popularna", govori Aganović te navodi kako je i bh. kuhinja jedan od glavnih aduta njihovog hotela koji se ne smije zanemariti, ali i to da kod njih turisti mogu dobiti i internacionalne kuhinje.

"Ne zaboravite da Hoteli Ilidža imaju ljekovitu sumpornu vodu. Turisti prelaze hiljade kilometara zbog nje. Jasno vam je onda zbog čega je u Sarajevu turizam u uzlaznoj putanji", kaže Aganović, piše Patria.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti