Husqvarna predstavila jedinstvenu kosačicu na tržištu BiH

24.04.2015. 10:06 / Izvor: eKapija.ba
Husqvarna predstavila jedinstvenu kosačicu na tržištu BiH
OTVORI GALERIJU

Kosačica sa pogonom na sve točkove (AWD) ima Hondin motor, širine košenja 56 cm, a nudi mogućnost kupljenja, malčiranja i izbacivanja sa strane trave. Predstavljene i nove motorne pile za profesionalce.

Generalni zastupnik švedske kompanije Husqvarna za tržište BiH, preduzeće Thor d.o.o. iz Doboja predstavilo je novu kosačicu LC 356 sa pogonom na četiri točka (AWD), jedinstvenu na tržištu BiH, a karakteriše je Hondin motor, širina košenja od 56 cm, a može sakupljati, malčirati te izbacivati sa strane travu.

Direktor preduzeća Thor Duško Milotić izjavio je za Poslovni portal eKapija.ba da se od ovog proizvoda očekuje dobra prolaznost na tržištu, jer je zanimljiv kupcima koji žele urediti svoje dvorište, ali i komunalnim preduzećima i profesionalcima.

Osim ovog modela, Thor u ponudi ima i Husqvarnine kosačice serije tri, odnosno modele 348 V sa izbacivanjem trave bez koša, te 348 V sa košem, kao i model LC 535 sa elektro startom.

"Jedinstvenu ponudu na tržištu BiH čine i Husqvarnini rajderi za košenje trave, koji omogućavaju uređenje većih zelenih površina, a u ponudi su modeli R 213 C, R318 i R 316 T sa pogonom na četiri točka", kazao je Milotić i dodao da niko ništa slično ne nudi na tržištu BiH.

Drvosječama u BiH svakako će biti zanimljivi i model motorne pile H555, koji je predstavljen početkom ove godine.

Milotić je rekao da ova pila posjeduje jedinstvenu tehnologiju, jer ima novu upravljačku jedinicu koja reguliše rad motora.  

"Osim modela H555, za profesionalce nudimo i pilu 562 XP auto tune, koja bi zasigurno mogla naći kupce na tržištu BiH", kazao je Milotić.

Prema njegovim riječima, odluku za učešće na Mostarskomsajmu gospodarstva, preduzeće Thor je donijelo jer želi povećati prisutnost Husqvarna proizvoda na tržištu Hercegovine.

Dodao je da Thor treći put učestvuje na sajmu s ciljem da uključi potencijalne dilere u Huswvarna dilersku mrežu u BiH.

Razvoj tržišta dovest će do novih zapošljavanja

Milotić je rekao da Thor trenutno zapošljava devet radnika.

"Sedam radnika skupa sa mnom stacionirano je u Doboju, a imamo dvojicu terenskih komercijalista. Ukoliko dođe do razvoja tržišta i povećanja potražnje za kosačicama, trimerima i drugim našim proizvodima, sigurno je da će zahtjevati zaposlenje novih radnika s ciljem zadovoljenja naših kupaca", rekao je Milotić.

K.S.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti