IGM Visoko prezentirao protuprovalna vrata: 100 posto domaći proizvod

01.10.2014. 13:34 / Izvor: eKapija.ba

U svom radu imaju pet segmenata djelatnosti, proizvodnja cigle, proizvodnja stiropora, proizvodnja aluminijumske PVC stolarije i građevinska operativa. No odnedavno su svoje poslovanje obogatili novim proizvodom- protuprovalnim vratima

IGM Visoko je poznata domaća firma, vodeći proizvođač ciglarskih proizvoda i PVC stolarije. Pored toga nude cjelovita rješenja u energetskoj efikasnosti. U svom radu imaju pet segmenata djelatnosti, proizvodnja cigle, proizvodnja stiropora, proizvodnja aluminijumske PVC stolarije i građevinska operativa. No odnedavno su svoje poslovanje obogatili novim proizvodom- protuprovalnim vratima.

"Radi se o 100 posto našem proizvodu, razvijenom od strane naših inžinjera. Vrata se rade u standardnim dimenzijama, ali postoji mogućnost i da se rade po narudžbi. Ona sigurno zadovoljavaju sve standardne sigurnosti i imaju odgovarajuće certifikate. Rade se u različitim dezenima i postoji lepeza dostupnih dekora i boja", kaže u razgovoru za eKapija.ba Adnan Imamović, referent za marketing i informacione tehnologije u firmi IGM Visoko, koja je jedan od izlagača na sajmu ZEPS u Zenici.

Visoka sigurnost, prilagodljivost objektu, stručna ugradnja i korišteni kvalitetni materijali i tehnička rješenja renomiranih proizvođača, samo su neke od prednosti njihovih protuprovalnih vrata.

Okvir vrata je izrađen od čelične pravougaone cijevi. Limena ispuna krila ojačana sa rebrima, smještena unutar okvira. U području brave dodana je limena ploča, koja kao dio podkonstrukcije krila, osigurava dodatnu zaštitu brave od napada.

Štok je izrađen od čelične pravougaone cijevi sa višekomornim dihtungom. Cilinadar je zaštićen prema vanjskoj strani sa štitnikom cilindra, koji ga štiti od bušenja i lomljena. Jake čelične baglame osiguravaju pouzdano povezivanje dovratnika i krila vrata, a istovremeno zbog ugrađenih čeličnih kuglica i lagano otvaranje i zatvaranje. Unutar svih unutarnjih i vanjskih metalnih dijelova postoji antikorozivna zaštita.

Vrata se mogu kupiti u njihovom prodajnom centru u Visokom, ali IGM svoje proizvode distribuira i u FIS, Penny, Merkur, Obi.

A.Š.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti