Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili objekat firme "AE" iz Sarajeva

23.05.2015. 09:07 / Izvor: eKapija.ba
Inspektori Porezne uprave FBiH zapečatili objekat firme 'AE' iz Sarajeva

Nezakonito vršili prodaju mesa i mesnih prerađevina. Inspektori zatekli sedam neprijavljenih radnika i više od 10 tona svježeg sirovog mesa i mesnih prerađevina.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH jučer su u Kantonu Sarajevo izvršili pečaćenje jednog objekta u vlasništvu poreznog obveznika "AE" d.o.o Sarajevo, za koji porezni obveznik nije imao odobrenje za rad izdato do nadležnog organa, a u kojem se nezakonito vršila prodaja mesa i mesnih prerađevina, navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBIH.

U pomenutom objektu inspektori su zatekli sedam neprijavljenih radnika i više od 10 tona svježeg sirovog mesa i mesnih prerađevina koje su bile spremne za maloprodaju.

Pored navedenih nepravilnosti u toku kontrole utvrđeno je da pomenuti objekt ne vrši ni evidentiranje dnevnog prometa putem fiskalnog uređaja.

Porezni inspektori su izdali rješenje o zabrani obavljanja djelatnosti i izvršili su pečaćenje objekta. Provođenje mjera i radnji inspekcijskog nadzora Porezne uprave FBiH izvršeno je uz asistenciju Jedinice za podršku MUP-a Kantona Sarajevo.

Inspekcijski nadzor je izvršen na osnovu prijava građana i na osnovu obavještajno-istražnih radnji Sektora za obavještajne i istražne radnje Porezne uprave FBiH.

S obzirom da se radi o maloprodaji mesa i mesnih prerađevina inspektori su o utvrđenim nepravilnostima obavjestili Vetrinarsku inspekciju Kantona Sarajevu zbog poduzimanja mjera i radnji iz svoje nadležnosti.

Porezna uprava će u narednim danima nastaviti sa poduzimanjem mjera i radnji propisanih Zakonom o Poreznoj upravi FBiH, što podrazumijeva provođenje upravnog postupka i istražnih radnji u ovom predmetu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti