Italijanska firma L.A. Cost želi da pokrene proizvodnju u Novoj Romaniji

01.04.2015. 08:18 / Izvor: eKapija.ba
Italijanska firma L.A. Cost želi da pokrene proizvodnju u Novoj Romaniji

Proizvodnja u Pogonu primarne prerade u organizaciji novog poslodavca počeće, kako se očekuje sredinom aprila, a do tada se na njenoj organizaciji treba odraditi još mnogo pripremnih poslova.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica razgovarao je jučer sa delegacijom italijanske firme L.A.Cost, koju je predvodio vlasnik Klaudio Kostatini, o uslovima zakupa i početku proizvodnje u Pogonu primarne prerade drveta u krugu Nove Romanije a.d. u Sokocu. Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Samardžija, načelnikovi najbliži saradnici iz lokalne uprave i menadžment Nove Romanije.

Proizvodnja u Pogonu primarne prerade u organizaciji novog poslodavca počeće, kako se očekuje sredinom aprila, a do tada se na njenoj organizaciji treba odraditi još mnogo pripremnih poslova. Sudeći po tome šta smo čuli na ovom sastanku, za početka bi se radilo sa 26 -27 proizvodnih radnika u dvije smjene. U drugoj polovini marta, predstavnici firme L.A.Cost su obišli drvoprerađivački krug u Sokocu, sagledali stanje i angažovanjem manjeg broja radnika vrše pripreme za početak proizvodnje.

Već sutra delegacija italijanske firme L.A. Cost će razgovarati sa ministrima u Vladi RS, čija je djelatnost usko vezana za oblast šumarstva, drvoprerade i industrije o stvaranju poslovnog ambijenta koji će omogućiti dobru proizvodnju. Prije svega pred njima je razgovor o načinu redovne isporuke dovoljnih količina kvalitetne sirovine, sa upravom JPŠ Šume RS i mogućem potpisivanju ugovora o toj saradnji.

Dolazak vlasnika italijanske firme L.A. Cost na ove prostore sa željom da pokrene proizvodnju, za početak u djelu primarne prerade drveta, dokaz je da su dvogodišnji napori resornog ministarstva u Vladi RS i dosadašnjeg menadžmenta ovog sokolačkog privrednog društva o stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta urodili plodom i da ima šanse za oživljavanje bar dijela proizvodnje u krugu Nove Romanije u Sokocu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti