Javni poziv poslovnim ljudima za investiranje u startup kompanije

16.09.2014. 14:26 / Izvor: eKapija.ba
Javni poziv poslovnim ljudima za investiranje u startup kompanije

Predmet ovog otvorenog javnog poziva je prikupljanje prijava investitora koji žele da se uključe u mrežu poslovnih anđela «BIZOO Angel Network».

Predmet ovog otvorenog javnog poziva je prikupljanje prijava investitora koji žele da se uključe u mrežu poslovnih anđela «BIZOO Angel Network». BIZOO Angel Network je organizacija vodećih BiH preduzetnika koji kontinuirano rade na otkrivanju i investiranju u nove i inovativne startup kompanije sa područja Bosne i Hercegovine.

Zajedno sa BIZOO startup akcelerator programom, BIZOO Angel Network predstavlja platformu za povezivanje investitora, startup kompanija i mentora koje žele da se uključe u razvoj lokalnog startup ekosistema.

BIZOO Angel Network svojim članovima pruža raznovrsne usluge i savjete, te organizuje redovne sastanke i obuke vezane za investicije u lokalne startup kompanije.

Svi članovi BIZOO mreže poslovnih anđela će imati mogućnost da budu mentori startup kompanijama iz BIZOO akcelerator programa koje su im interesantne i/ili u koje bi investirali. BIZOO program je podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Pored redovnih mjesečnih sastanaka, BAN će organizovati i godišnju konferenciju namjenjenu svim trenutnim i budućim članovima, gdje će isti imati priliku da čuju primjere i iskustva svjetskih stručnjaka iz domene startup biznisa i investicija.

 

 

 

 

O poslovnim anđelima

Poslovni anđeli su fizička ili pravna lica koja individualno ili koz vid udruživanja ulažu svoj kapital, znanje i poslovne kontakte u razvoj poslovnih ideja sa potencijalom za brz rast. Investiranje poslovnih anđela je važno za razvoj preduzetništva i izgradnju budućih uspješnih kompanija. Konvencionalni kapitalni fondovi su teže dostupni startup kompanijama koje se nalaze u ranim fazama razvoja poslovanja.  Najčešće investicije u startup kompanije su realizovane od strane samog osnivača i njegovih prijateja i porodice.

Postojanje poslovnih anđela na tržištu popunjava prazninu između neformalnog i institucionalnog investiranja i predstavlja važnu ulogu za razvoj lokalnog startup ekosistema. Javni poziv se upućuje svim fizičkim i pravnim licima koji prepoznaju ovu ponudu kao šansu za otvaranje novih poslovnih mogućnosti. Molimo sve zainteresovane za aktivnosti BIZOO Angel Networka da dostave pismo namjere za uključenje u mrežu ili se dodatno informišu na info@bizoo.ba. Javni poziv je otvoren do 22.09.2014. godine

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti