Kompanija "Širbegović": Tržište EU je naš cilj

28.04.2015. 08:50 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija "Širbegović" je tokom prošle godine uradila oko 400.000 m2 objekata i realizirala više od 100 ugovora. Veoma su zadovoljni rezultatima, a ono što je posebno važno jeste ulazak na tržište EU.

Iza kompanije "Širbegović" je jako uspješna godina, sa jako dobrim poslovnim rezultatima. 

"Kompanija 'Širbegović' je tokom prošle godine uradila oko 400.000 m2 objekata i realizirala više od 100 ugovora. Veoma smo zadovoljni rezultatima, a ono što je posebno važno jeste ulazak na tržište EU.  Ispunili smo se zahtjeve koje traže evropske norme, što podrazumijeva da smo certificirani i da možemo koristiti CE znak na naše proizvode,čime su stvoreni uslovi za izvoz u zemlje Evropske unije", kaže Nerma Širbegović Delić, naglašavajući kako su prva bh. kompanija koja može da izvozi prefabrikovanu konstrukciju u države EU. 

Od trenutnih projekata na kojima kompanija "Širbegović" trenutno radi može se izdvojiti objekat “Subcity” u Dubrovniku. Radi se o objektu koji se prostire na 25.000 m2, a završetak montaže je planiran u maju.

"Specijalizovani smo za proizvodnju prefabrikovanih betonskih konstrukcija, koje imaju vrlo široku primjenu u izgradnji komercijalnih i drugih objekata. Trenutno imamo 17 objekata koje uporedo gradimo u BiH, Srbiji i Hrvatskoj. U proteklom periodu smo preduzeli aktivnosti na proširenju tržišta na području EU.Na ovom tržištu smo se već pozicionirali kao firma koja je u svakom pogledu konkurentna firmama iz EU", ističe Širbegović Delić.

Kompanija "Širbegović" je i ove godine učestvovala na sajmu Grapos Expo na kojem je prezentovala mogućnosti prefabrikovanih betonskih konstrukcija i ostvarila niz kontakata sa kompanijama koje su pokazale interes za saradnju.Između ostalih eksponata, posebno su predstavljene prefabrikovane olakšane ploče (PPS), kao i ostali elementi iz proizvodnog asortimana montažne gradnje.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti