Letom za Atinu kompanija Bosnian Wand Airlines otpočela operacije letenja

26.01.2015. 09:46 / Izvor: eKapija.ba
Letom za Atinu kompanija Bosnian Wand Airlines otpočela operacije letenja
OTVORI GALERIJU

Bosnian Wand Airlines(BWA), nova aviokompanija u BiH, u nedjelju je imala prvi promotivni let i to iz Sarajeva za Atinu, čime je ova kompanija i službeno otpočela operacije letenja.

Bosnian Wand Airlines (BWA), nova aviokompanija u BiH, u nedjelju je imala prvi promotivni let i to iz Sarajeva za Atinu koji je realiziran sa njihovom partnerom, Hermes Airlines-om, čime je ova kompanija i službeno otpočela operacije letenja.

Elma Zećo, PR menadžerica Bosnian Wand Airlinesa, kazala je kako kompanija stavlja akcent kako na europske tako i bliskoistočne destinacije. 

''Osim relacije Sarajevo - Atina, u ponudi su također: Sarajevo - Amsterdam, Sarajevo - Štokholm, Sarajevo - Malme, te Sarajevo - Frankfurt. S bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, kompanija je povezana preko švedskih aerodroma, a u pripremi je također let za Džedu, koji će biti realiziran iz Sarajeva'', kazala je Zećo.

Jedan od ciljeva kompanije BWA je navodi raditi na privlačenju turista sa područja Bliskog istoka, budući da vjeruju da je njima BiH, u kulturnom i povijesnom smislu interesantna zemlja.

Stoga BWA planira uraditi turstički program za BiH koji će biti promoviran ne samo na Bliskom nego i Dalekom istoku.

Zećo navodi da je BWA registriran kao društvo s ograničenom odgovoronošću za zračni promet i turizam i da posluje sa svojim partnerom, grčkom kompanijom, Hermes Airlines.

''Kada BWA dobije svoju AOC dozvolu za obavljanje zračnih operacija u BiH će biti registrirana kao samostalna aviokompanija. Do tada će BWA koristiti licenece svog partnera, što je u skladu sa zakonskim procedurama u avijacijskom tržištu i praksa koja je uobičajena u ovoj oblasti“, objašnjava PR menadžerica BWA.

BWA već zapošljava oko 50 ljudi iz BiH, a svojim razvojem želi doprinijeti razvoju zemlje.

Inače, na prvom promotivnom letu BWA avionom Airbus 321, koji ima više od 200 sjedišta, osim novinara krenuli su i predstavnici turističkih agencija, udruženja, državnih institucija i dr. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti