Made in BiH: "Extra" toaletni proizvodi probijaju se na tržište

28.05.2015. 10:55 / Izvor: eKapija.ba
Made in BiH: 'Extra' toaletni proizvodi probijaju se na tržište
OTVORI GALERIJU

Ukoliko ste jedan od onih kojima je zemlja porijekla proizvoda osnovni signal za odabir proizvoda, nije vam teško pogledati bar code i pročitati brojeve koji označavaju zemlju porijekla "Made in BiH".

Kad se otvori domaći proizvodni pogon i uposle radnici iz Bosne i Hercegovine, pozitivni efekti se osjete odmah i treba ih promovirati. Iako je ovaj pogon otvoren davno, nije kasno za promociju, jer se samo promocijom domaćih firmi, može  istaći važnost kupovine domaćih proizvoda.

Stoga, ukoliko ste jedan od onih kupaca kojima je zemlja porijekla proizvoda osnovni signal za odabir proizvoda, nije vam teško pogledati bar code i pročitati brojeve koji označavaju zemlju porijekla "Made in BiH", onda vam predstavljamo još jedan takav proizvod u cjelosti proizveden u BiH.

Riječ je o "Extra" proizvodima od papirne galanterije koje proizvodi mala porodična firma Extra Tuzla koju je 2002. godine kao domaću radinost osnovao Nermin Palavrić, da bi nakon nekoliko godina prerasla u d.o.o.

Njena osnovna djelatnost je proizvodnja higijenske papirne konfekcije, odnosno toalet papira, papirnih maramica, papirnih salveta, papirnih ubrusa i dr, a ono što ih izdvaja od ostalih je visok kvalitet i prije svega pristupačna cijena.

Vlasnik i direktor firme Nermin Palavrić u razgovoru za portal eKapija.ba kaže da danas imaju 10 radnika, te da se posao odvija uglavnom u porodičnim okvirima.

"Zadovoljni smo poslovanjem i konstantno se trudimo da pratimo nove tehnologije koje su zastupljene u proizvodnji papirne konfekcije što nam omogućava da na tržištu budemo uvijek konkurentni i da imamo vlastiti kadar koji je već dugi niz godina posvećen unapređenju proizoda iz našeg asortimana", kaže on.

Extra Tuzla proizvode distribuira širom BiH i to najviše kroz trgovinski lanac Bingo d.o.o. Tuzla, zatim Ekor d.o.o. Zenica, te Yimor d.o.o. Domaljevac, a jedan mali dio proizvodnje se i i izvozi.

"Trenutno u našem asortimanu imamo 15 proizvoda i trudimo se da krajnjem kupcu uvijek ponudimo povoljan proizvod, a da isti posjeduje dobar kvalitet", dodaje Palavrić.

Ističe da se proizvodnja toalet papira, salveta, ubrusa i maramica vrši od sirovina sa domaćih prostora, odnosno da su isti napravljeni od 100% prirodnog materijala – celuloze zahvaljujući čemu su ostvarili uspješnu saradnju sa velikim brojem zadovoljnih kupaca.

Kako kaže, cilj im je da u budućnosti nastave tim tempom i da stalno rade na unapređenju kvalitete svojih proizvoda i uvođenju novih proizvoda.

Prema njegovim riječima, za sada je proizvodnja toalet papira najprofitabilnija i ona predstavlja materijalnu osnovu za lansiranje i organizaciju proizvodnje novih proizvoda.

"Prateći kontinuirano novitete u ovoj industriji u narednom periodu planiramo da sva sredstva uložimo u unapređenje i modernizaciju proizvodne tehnologije", zaključuje Palavrić.

S.B.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti