Marel electric: Malim, ali sigurnim koracima zauzimaju mjesto na tržištu

29.07.2014. 09:51 / Izvor: eKapija.ba
Marel electric: Malim, ali sigurnim koracima zauzimaju mjesto na tržištu

Firma Marel electric d.o.o osnovana ja krajem 2011. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Tomislavgradu.

Firma Marel electric d.o.o osnovana ja krajem 2011. godine kao društvo s ograničenom odgovornošću sa sjedištem u Tomislavgradu.

Njeni osnivači, iako vrlo mladi, odlučili su uzeti odgovornost na sebe i krenuti poduzetničkim vodama te pokušati stvoriti uvjete za napredak u svome poslu i razviti firmu u smjeru kvalitetnog poduzetništva.

"Početak, kao i svakoj firmi koja kreće od nule je težak, i ovu treću godinu postojanja još uvijek smatramo početkom, jer za vrhunske rezultate potrebne su godine i godine truda i rada. Mada, za ovo kratko vrijeme vidimo velike pomake i napredak, jer malim ali sigurnim koracima zauzimamo svoje mjesto na tržištu", priča za eKapija.ba Jelena Markić, vlasnica firme Marel electric d.o.o.

Na početku su krenuli samo s jednim zaposlenikom, a sada imaju troje stalno zaposlenih. Naglasak stavljaju na mladu radnu snagu, gdje pružaju priliku za obuku i učenje mlađim generacijama, jer su, kako kažu, i sami mladi i znaju kako je krenuti bez sigurne zaleđine.

"Osnovna djelatnost naše firme su elektroinstalacijski radovi, ali također radimo i ugradnju i održavanje javnih rasvjeta, ugradnju i servisiranje klimatizacijskih uređaja, te radove na vodoinstalacijama i opremi za grijanje.  U nepune tri godine svog poslovanja iza sebe imamo veliki broj uspješno odrađenih poslova u nabrojenim oblastima, što potvrđuju brojne reference naših zadovoljnih klijenata i mjesnih zajednica", ističe naša sagovornica.

Njihovi klijenti su sva fizička i poslovna lica koji su u izgradnji novih objekata ili renoviranju postojećih, a žele kvalitetnu uslugu, bilo da je riječ o ugradnji elektroinstalacija, rasvjetnih tijela, materijala za grijanje, klimatizacijskog sustava ili vodoinstalaterstva.

Njihove usluge traže i mjesne zajednice koje sve više žele biti u korak s vremenom, a Marel electric im pruža usluge ugradnje i održavanja  javne rasvjete, te im pruža sasvim novi nivo modernizacije.

Kako nam pričaju iz ove firme, svoju djelatnost planiraju proširivati, te zapošljavati još mladih ljudi, te na taj način pružiti priliku mladim i nezaposlenim osobama da steknu iskustvo.

"U svome radu najviše smo ponosni činjenicom da smo od mladih, nezaposlenih ljudi koji kreću od dna, dostigli svoj primarni cilj-zaposlenje i probitak na tržište. Mada još uvijek stasamo, spremni smo za nove izazove koji su pred nama i borbu za opstanak u svijetu poduzetništva“, kaže Markićeva. Ona također dodaje da je njihov moto: „Rad, rad i samo rad, da dokažemo svoju kvalitetu i predanost  poslu koji volimo".

A.Š.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti