Ministar Petrović obećao rješenje problema: Normalizovane isporuke gasa

17.04.2014. 08:37 / Izvor: Oslobođenje
Ministar Petrović obećao rješenje problema: Normalizovane isporuke gasa

Ovo je za Oslobođenje potvrdio Mirza Sendijarević, direktor BH gasa, koji je naglasio da su u ovom preduzeću ovakvu odluku donijeli nakon što je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović obećao da će dati konkretna rješenja za izmirivanje obaveza.

Kantonu Sarajevo jučer su u poslijepodnevnim satima normalizovane isporuke gasa. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Mirza Sendijarević, direktor BH gasa, koji je naglasio da su u ovom preduzeću ovakvu odluku donijeli nakon što je ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Zlatko Petrović obećao da će dati konkretna rješenja za izmirivanje obaveza.

"Razgovarao sam sa ministrom Petrovićem koji mi je rekao da ćemo u petak imati novi sastanak na kojem će ponuditi konkretna rješenja za izmirivanje obaveza. Petrović je zamolio da BH gas ne vrši daljnju redukciju. Mi smo odmah nakon toga poslali obavještenje Sarajevogasu i ministru Petroviću da prestajemo sa redukcijom i Sarajevo će imati 350 hiljada kubika dnevno gasa sve do završetka sastanka, od kojeg će zavisiti daljnji razvoj situacije", kazao je Sendijarević.

Prema riječima Sendijarevića, Sarajevogas je u utorak samoinicijativno izvršio izmjene na sistemu i povećao isporuke gasa.

"Bez naše saglasnosti izmjenom pritiska u cijevima ilegalno su zaobišli redukciju. BH gas je bio prinuđen da reducira isporuke jer nismo imali partnera koji će dati rješenje. Sada smo nakon samo jednog telefonskog razgovora prevazišli pitanje redukcije jer su nam obećali konkretan prijedlog. Nadamo se da će nam biti ponuđeno rješenje jer redukcije nikako nisu u našem interesu", zaključio je Sendijarević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti