Nakon svijeta i u BiH: Euroaquaing iz Tuzle prvi put na sajmu u Gračanici

24.04.2015. 11:14 / Izvor: eKapija.ba
Nakon svijeta i u BiH: Euroaquaing iz Tuzle prvi put na sajmu u Gračanici
OTVORI GALERIJU

Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle, koja širom svijeta radi sofisticirane sustave za prečišćavanje vode od malih i srednjih do velikih industrijskih postrojenja, predstavila se ove godine prvi put na sajmu GRAPOS-EXPO 2015. u Gračanici.

Euroaquaing d.o.o. iz Tuzle, koja širom svijeta radi sofisticirane sisteme za prečišćavanje vode od malih i srednjih do velikih industrijskih postrojenja, predstavila se ove godine prvi put na sajmu GRAPOS-EXPO 2015. u Gračanici.

Budući da se radi o prvom ikada učešću na nekom bh. sajmu, direktor kompanije Euroaquaing Muhamed Herić ističe za portal eKapija.ba da su prvi utisci dobri i da su generalno zadovoljni interesovanjem i uspostavljenim kontaktima.

Osnovni razlog učešća je, kaže, pokušaj da se firma razvije i na bh. prostorima budući da Euroaquaing samostalno dizajnira, projektuje, izrađuje i sastavlja, a posebno instalira i pušta u rad automatizovane i sofisticirane sisteme za prečišćavanje vode.

Na sajmu su predstavili dio svog standardnog program od kućanskih do industrijskih aparata, kao i manjih uređaja za uklanjanje željeza, mangana, amonijaka odnosno svih problema koji se javljaju u pitkoj i industrijskoj vodi.

U budućnosti se planiraju što više promovirati na sajmovima kako bi došli do većeg broja korisnika, ali i digli svijest o potrebi filtriranja vode.

"Najviše smo zastupljeniji u inostranstvu i to na poslovima puštanja u pogon velikih postrojenja za tretman vode, dok je na bh. tržištu malo teže iz jednostavnog naroda što naš narod ne razmišlja o filtriranju vode, tako da nam je najveći problem dokazati da je ono ipak potrebno", navodi Herić.

Neki od značajnijih partnera su im Prevent BH i Belamionix iz Brčkog kojima su instalirali sistem za pitku vodu, odnosno kompletnu bunarsku pretvorili u pitku vodu.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti