Nova investicija u G. Vakufu: Firma ATT otvara proizvodni pogon do srpnja

11.04.2014. 11:46 / Izvor: eKapija.ba
Nova investicija u G. Vakufu: Firma ATT otvara proizvodni pogon do srpnja

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja se bavi strojnom obradom metala i izvozi 95 posto svojih proizvoda u EU, krenula je sa novom investicijom-otvaranjem proizvodnog pogon čime planiraju proširiti postojeće kapacitete.

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja se bavi strojnom obradom metala, započela je izgradnju novog proizvodnog objekta u industrijskoj zoni u Gornjem Vakufu.

(Adnan Telalović)

''Jedan dio prostrojenja smo već prebacili. Sada idemo na izgradnju dodatnih 1.500 metara kvadratnih prostora. Time ćemo povećati kapacitet za proizvodnju dijelova, kojom se trenutno bavimo, ali i za neke nove projekte koje planiramo raditi'', kaže za eKapija.ba Adnan Telalović, direktor ATT-a. 

Inače, njihov glavni proizvod su osovine za perilice rublja Gorenje, koje rade već tri godine, a rade i čahure za nosače motora za autoindustriju.

Očekuje da će tvornica biti spremna do srpnja/jula ove godine. Dodaje da već imaju kontakte sa kompanijama iz Austrije i Francuske. Ova izvozno orjentirana tvrtka koja izvozi 95 posto svoje proizvodnje za EU radi i različite strugane metalne dijelove po nacrtima kupaca.

ATT je jedini dobavljač slovenskog Gorenja za osovine, a izrađuju i razne dijelove za industriju i građevinarstvo prečnika od fi 3 do fi 160 milimetara. Što se tiče izvoza osovina prošle godine su izvezli 700.000, a za ovu godinu plan je da se to podigne na milijun komada. 

Inače, ova kompanija je u posljednje tri godine imala stalnu tendenciju rasta. Vrijednost njihog izvoza prošle godine iznosila je 2,7 milijuna KM, a sudeći po rezultatima iz prvog kvartala očekuju da će do kraja godine imati oko 3,4 milijuna KM.

D.K.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti