OC "Jahorina" poništio oglas o prodaji zemljišta

27.03.2015. 08:01 / Izvor: Nezavisne novine
OC 'Jahorina' poništio oglas o prodaji zemljišta

U pitanju je bilo zemljište ispod upravne zgrade s objektom upravne zgrade površine 356 kvadratnih metara, te zemljište na prostoru nekadašnjih "Trgovki" površine 1.250 kvadrata.

Uprava Olimpijskog centra "Jahorina" Pale poništila je oglas o javnoj prodaji nepokretnosti putem licitacije, koji se odnosio na dvije parcele ukupne površine oko 1.600 kvadratnih metara.

Naime, u pitanju je bilo zemljište ispod upravne zgrade s objektom upravne zgrade površine 356 kvadratnih metara, te zemljište na prostoru nekadašnjih "Trgovki" površine 1.250 kvadrata.

Iz Olimpijskog centra "Jahorina" juče su nam kazali da se u ovom slučaju radi o problemima tehničke prirode i da će oglas biti ponovljen u što skorije vrijeme, o čemu će javnost biti obaviještena putem medija i internet stranice ovog društva.

Kako su "Nezavisne" ranije objavile, OC "Jahorina" je ponudio na prodaju ove nepokretnosti, čija je početna prodajna cijena 700 maraka po kvadratnom metru, a prihod od prodaje su planirali uložiti u unapređenje usluga Centra. Međutim, novac bi svakako dobro došao i za saniranje dugovanja koje ovo preduzeće ima.

Inače, OC "Jahorina", i pored toga što ove godine ima rekordan broj skijaša, neće uspjeti da izmiruje dugovanja prema Investiciono-razvojnoj banci RS za emitovane obveznice. Tako će svi prihodi od ove godine poslužiti za sanaciju dugovanja prema dobavljačima, koji iznose oko 800.000 KM, te za isplatu četiri plate radnicima i izmirenje doprinosa.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije