Održan StartUp Expo: eKapija.ba nagradila sedam kompanija

23.05.2015. 14:15 / Izvor: eKapija.ba
Održan StartUp Expo: eKapija.ba nagradila sedam kompanija
OTVORI GALERIJU

U sklopu CEO konferencije koja se održava u Sarajevu u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu danas je održan i Startup Expo na kojem se predstavilo 20-tak startup kompanija iz BiH.

U sklopu projekta CEO Academy u organizaciji Ekonomskog fakulteta u Sarajevu danas je održan i prvi StartUp Expo na kojem se predstavilo 20-tak StartUp kompanija iz BiH.

Šejla Vatreš, manager projekta CEO Konferencije, kaže da je cilj ovog sajma promocija domaćih StartUp kompanija iz BiH.

''Želimo promovirati mlade ljude i njihove ideje. Kompanije ovdje imaju priliku da se predstave, međusobno razmjene iskustva i da ostvare kontakte'', kazala je ona.

Partner projekta CEO Academy ove godine je Poslovni portal eKapija.ba koji je danas u znak podrške mladim kompanijama dodijelio besplatne pretplate za sedam StartUp kompanija.

To su: Pointer, Krompir.ba, Organlook, Articoolisan, Simplus creations, eNovosti i Autoškola Lifeline.

Seida Bijedić, glavna i odgovorna urednica portala eKapija.ba kazala je tokom dodjeljivanja nagrada da je među učesnicima bilo jako zanimljivih ideja, te izrazila nadanje da će kroz eKapija.ba B2B servis ovi mladi poduzetnici doći do novih partnera, klijenata i kontakata.

Učesnici su imali priliku osvojiti i ulaznicu za Exit Sea Dance Festival, te dvije besplatne kotizacije za CEO konferenciju u Beogradu.

Također, učesnici CEO Academy, njih 200-tinjak, imali su priliku na radionicama čuti kako je to pokrenuti biznis, te iz prve ruke dobiti par savjeta kako realizirati dobru ideju u praksi.

Inače, pored ovih aktivnosti, učesnici će 24. maja imati priliku družiti se sa dvadeset eminentnih predavača na aktivnosti "Coffee with...".

D.K.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti