Omogućiti zadržavanje broja zaposlenih u Krivaji

24.10.2014. 08:00 / Izvor: eKapija.ba
Omogućiti zadržavanje broja zaposlenih u Krivaji

Vlada FBiH prihvatila je jučer Informaciju Federalnog zavoda za zapošljavanje o zahtjevu Ortačke grupe za kupovinu imovine IP „Krivaja“ d.o.o. Zavidovići - u stečaju.

Vlada FBiH prihvatila je jučer Informaciju Federalnog zavoda za zapošljavanje o zahtjevu Ortačke grupe za kupovinu imovine IP Krivaja d.o.o. Zavidovići - u stečaju.

Nakon rasprave, Vlada je, s ciljem zadržavanja broja zaposlenih, dala saglasnost na preuzimanje i reprogram kredita od strane Ortačke grupe po Ugovoru od 18.4.2012. godine, uz uslov da se formira nova glavnica od 6.000.000 KM s pripadajućom redovnom i zateznom kamatom obračunatom do dana preuzimanja kredita, s rokom otplate od sedam godina (šest godina i jedna godina grace perioda), s kamatnom stopom tri posto.

Uslov je da bude zadržano postojeće sredstvo obezbjeđenja/kolateral, kojim će Federalni zavod za zapošljavanje zadržati prvi rang upisa na hipoteku, uz obavezu Ortačke grupe za kupovinu imovine IP Krivaja d.o.o. Zavidovići - u stečaju da zadrži broj zaposlenih koji je utvrđen osnovnim ugovorom, saopćili su iz Vlade FBiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti