Osnovano HRM Udruženje u BiH

27.02.2015. 09:41 / Izvor: eKapija.ba
Osnovano HRM Udruženje u BiH

Prateći trendove tržišta i nove modele poslovanja i upravljanja, u januaru 2015. godine u BiH, registrovano je Udruženje za upravljanje ljudskim resursima "HRM Udruženje".

Prateći trendove tržišta i nove modele poslovanja i upravljanja, u  januaru 2015. godine u BiH, registrovano je Udruženje za upravljanje ljudskim resursima "HRM Udruženje". Udruženje je osnovano s ciljem promocije, razvoja i unapređenja HRM struke, međusobnog povezivanja i edukacije stručnjaka koji se bave ljudskim resursima, te povezivanja i saradnje sa drugim srodnim udruženjima u BiH i van nje.

Uvod u rad "HRM Udruženja" obilježilo je gostovanje Mr.sc. Jadranke Delač-Hrupelj koja je 25.februara 2015.g. održala predavanje na temu "Nova vrijednost HR-a".

Predsjednica Udruženja Suzana Tihi-Babić je poželjela dobrodošlicu svim prisutnim gostima i pozvala sve  zainteresirane da postanu članovi "HRM Udruženja".

Veliku podršku svojim prisustvom dali su predstavnici HR Centra iz Zagreba a predsjednik HR Centra, Saša Jurković je u ime partnerstva najavio maksimalnu podršku u regionalnoj saradnji i pomoć u budućem radu.

Sve informacije o HRM Udruženju  možete dobiti na kontakt podatke:

Sekretar Udruženja Sanela Totić  061/797-503

Ciljevi Udruženja

Udruženje za upravljanje ljudskim resursima “HRM Udruženje” je registrovano u januaru 2015.godine u BiH. Cilj Udruženja je promocija, razvoj i unapređenje HRM struke, međusobno povezivanje i edukacija stručnjaka koji se bave ljudskim resursima, povezivanje i saradnja sa drugim srodnim udruženjima u BiH i van nje. Cilj Udruženja je još i razmjena stručih znanja i informacija, te povezivanje članove Udruženja i drugih organizacija putem seminara i predavanja u cilju stručnog usavršavanja.

Jadranka Delač Hrupelj se više od 30 godina bavi razvojem ljudi i organizacija, profesionalnom selekcijom, savjetovanjem i edukacijama. Od 1997. do 2010. kao direktorica Creative i Creativa Testa osmislila je i provela više stotina projekata za razvoj kompetencija menadžera i zaposlenika. Posebno je orijentirana na projekte facilitacije razvoja poslovnih organizacija i provedbu edukacija u sistemskom razumijevanju, strateškom planiranju i razvoju ljudskih potencijala.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti