Otvoren 11. Sajam privrede "BIZNIS 2015" Tešanj

22.05.2015. 08:06 / Izvor: eKapija.ba

Svečanom ceremonijom u Tešnju otvoren je 11. sajam privrede "BIZNIS 2015" Tešanj. Ovim događajem zvanično je započela manifestacija koja će tokom narednih dana, do 23.5.2015. godine, okupiti izlagače iz BiH.

Svečanom ceremonijom u Tešnju jučer je otvoren 11. sajam privrede "BIZNIS 2015" Tešanj. Ovim događajem zvanično je započela manifestacija koja će tokom narednih dana, do 23.5.2015. godine, okupiti izlagače iz Bosne i Hercegovine.

Prilikom pozdravnog govora, Senad Brka, predsjednik Udruženja/Udruge privrednika "Biznis centar" Jelah-Tešanj, koja je ujedno i organizator Sajma, istakao je da je Tešanj zahvaljujući brojnim uspješnim poslovnim subjektima kojima je sjedište i sam postao svojevrsni brend za poslovni uspjeh, čemu je svakako doprinijela i lokalna zajednica.

"Tešanj kao mikrolokacija nudi drugačiju priču o bosanskoj realnosti i može poslužiti kao dokaz i inspiracija drugima da je partnerstvo recept za uspjeh. Uz posvećenost marljivost i kreativnost uspjeh ne izostaje", kazao je Brka i dodao privrednici mogu i bolje da se brinu za zajednicu.

Među visokim zvanicama na ceremoniji otvaranja bio je prisutan i premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je poručio kako je krajnje vrijeme da se posveti pažnja privredi te da je ključ uspjeha u malim sredinama koje se razvijaju i koje su dobar pokazatelj uspjeha.

"Napravio sam svojevrsnu analizu potrošnje električne energije. Samo četiri sredine u FBiH, Tešanj, Gračanica, Goražde i Gradačac imaju veću potrošnju struje u industriji nego u domaćinstvu. To dovoljno govori da su male sredine preuzele primat i mi moramo nastaviti širiti ovu listu" rekao je premijer Novalić.

Prisutnima se obratio i visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Valentin Inzko koji je naglasio da je Tešanjski primjer, primjer koji treba slijediti. "Tešanj je oaza optimizma. Ovdje ljudi pokazuju kako mogu saradivati unutar BiH, ali i sa partnerima u svijetu. Stipendiraju mlade i šire znanje. Ovo je lijepa priča koja se mora proširiti na cijelu BiH i ja sam duboko ubijeđen da je to moguće", poručio je Inzko.

Inače, Sajam koji se održava već  11. put, po prvi put će biti održan u industrijskoj zoni Bukva. Tokom naredna tri dana, Sajam će na 6.500 kvadratnih metara ugostiti više od 80 izlagača, pretežno privrednih subjekata iz oblasti metala, prehrane i tekstila. Za posjetioce, sajam će tokom trajanja biti otvoren od 09:30 do 18:00 uz besplatan ulaz.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti