Podrška razvoju turizma u BiH: Sarajevo dobija prvi Marriott u regiji

21.10.2014. 11:36 / Izvor: eKapija.ba
Podrška razvoju turizma u BiH: Sarajevo dobija prvi Marriott u regiji

"Residence Inn by Marriott" biće otvoren do kraja novembra ove godine, a "Courtyard by Marriott" na proljeće 2015. godine, a ova dva hotela direktno i indirektno će zapošljavati 80 ljudi.

Iako je nivo stranih investicija značajno opao u posljednje vrijeme. najveći svjetski lanac hotela, Marriott odabrao je Sarajevo kao svoju bazu u regiji s obzirom da će Residence Inn, koji će biti otvoren do kraja novembra ove goidine biti prvi hotel na Balkanu iz porodice Marriott hotela.

Ovo je jasan znak da tržište Bosne I Hercegovine ipak postaje sve više privlačnija za investicije, što dokazuje činjenica da su investitori SEIC Hospitality d.o.o  i LAKE d.o.o odlučili investirati u ove svjetske hotelske brendove I dovesti ih u glavni grad Bosne i Hercegovine. Na ovaj način, Sarajevo je smješteno na globalnu mapu svjetskih sa međunarodno priznatim standardima u hotelijerskoj industriji.

"Residence Inn by Marriott” biće otvoren do kraja novembra ove godine, a "Courtyard by Marriott" na proljeće 2015. godine, a ova dva hotela direktno i indirektno će zapošljavati 80 ljudi. Iz Marriotta kažu da su ponosni što su SEIC Hospitality d.o.o I LAKE d.o.o izabrali baš ove brendove da investiraju u njih i da ih dovedu u BiH kao prve međunarodne hotelske brendove u BiH.

Dolaskom na tržište Bosne i Hercegovine, Marriott će kontinuirano raditi na izgradnji dugoročne i održive budućnosti u oblasti hotelijerstva u našoj zemlji, ali i unapređenju razvoja lokalne zajednice kroz otvaranje velikog broja radnih mjesta u lancu opskrbe hotela, menadžment pozicijama i vezanim uslugama.

Pored povećanja konkurentnosti turističke usluge i zapošljavanja značajnog broja bh. kadrova, Marriott će svakako doprinijeti pozicioniranju turizma Bosne i Hercegovine kao jedne od pokretačkih snaga razvoja bh. ekonomije. Vizija razvoja ovog branda na tržištu Bosne I Hercegovine podrazumijeva uključenje Marriotta u razvoj lokalne zajednice kroz aktivnu suradnju s lokalnim partnerima i tako doprinosi razvoju Sarajeva i BIH kao atraktivnih turističkih destinacija u oblasti turizma.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti