Potpisan ugovor o kreditiranju između EFT Rudnika i TE Stanari i Sberbank

16.04.2014. 13:04 / Izvor: eKapija.ba

Kreditna sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke sistema za primarno drobljenje i kontinuisani transport uglja od površinskog kopa do postrojenja za sekundarno drobljenje.

Danas je u Stanarima kod Doboja potpisan ugovor o dugoročnom kreditiranju između EFT Rudnik i Termoelektrane Stanari i Sberbank u iznosu od 30 miliona konvertibilnih maraka.

Navedena sredstva će se koristiti za finansiranje nabavke sistema za primarno drobljenje i kontinuisani transport uglja od površinskog kopa do postrojenja za sekundarno drobljenje. Radi se o sindiciranom ugovoru, u kojem osim članica Sberbank iz Bosne i Hercegovine, učestvuju i Sberbank Srbija i Sberbank Hrvatska, što ovom projektu daje regionalni značaj.

Potpisivanjem ovog aranžmana Sberbank je pružila podršku ovom značajnom projektu, koji u ovom momentu predstavlja najveću investiciju u povećanje industrijskih kapaciteta ne samo u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, već ima i regionalni značaj.

Realizacijom ovog ugovora otvoriće se nova radna mjesta, pospješiti razvoj lokalne zajednice, te će se značajno povećati stvaranje novih vrijednosti kroz povećanje industrijskih potencijala.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti