Proglašeni pobjednici drugog Startup Weekenda u Mostaru

20.04.2015. 10:55 / Izvor: eKapija.ba

Pobjednik drugog Startup Weekenda je tim EMERALD iz Bosne i Hercegovine, čija je ideja bila izrada visokokvalitetnih PC kućišta. Srđan Škoro, voditelj tima je izjavio kako su izrazito zadovoljni pobjedom, posebno ako se uzme u obzir jaka konkurencija.

Drugi Startup Weekend u Mostaru, u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, završen je jučer. Na trodnevnom natjecanju mladi su imali priliku raditi u timu, razvijati poslovnu ideju, naučiti kako prezentirati pred potencijalnim investitorima, te steći neponovljivo iskustvo za nastavak.

Startup Weekend u Mostaru je okupio 45 sudionika, od kojih je bilo formirano 8 timova. Pored sudionika iz Bosne i Hercegovine bili su prisutni i sudionici iz SAD-a, Švedske, Velike Britanije, što Mostar stavlja na mapu svjetskih gradova u kojima je do sada organiziran ovaj događaj.

Pobjednik drugog Startup Weekenda je tim EMERALD iz Bosne i Hercegovine, čija je ideja bila izrada visokokvalitetnih PC kućišta. Srđan Škoro, voditelj tima je izjavio kako su izrazito zadovoljni pobjedom, posebno ako se uzme u obzir jaka konkurencija. Pobjednici su dobili nagradu u iznosu od 5.000 KM.

Startup Weekend, koji je do sada organiziran u više od 750 gradova svijeta, se po prvi put organizira u Mostaru uz podršku Norveškog Ministarstva vanjskih poslova, te lokalnih sponzora UniCredit banke i MojTaxi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti