Proizvodi Menproma na sajmu Grapos-Expo u Gračanici

24.04.2014. 10:20 / Izvor: eKapija.ba

Faruk Ališehović, šef komercijalne službe u Mesnoj industriji Menprom, kaže da je kompanija od prošle godine na tržište izašla sa konzerviranim programom proizvoda.

Mesna industrija Menprom iz Gornje Tuzle sa svojim asortimanom se predstavlja na sajmu Grapos-Expo koji se  trenutno  održava u Gračanici.  Faruk Ališehović, šef komercijalne službe u Menpromu, kaže da je kompanija od prošle godine na tržište izašla sa konzerviranim programom proizvoda.

''Ovim smo pored trajnih i polutrajnih proizvoda uveli i konzervirani program. Napravljena je u potpunosti nova fabrika koja je krenula sa proizvodnjom prošle godine u januaru i sada imamo 20 novih konzerviranih proizvoda što pilećih što goveđih'', kaže Ališehović za eKapija.ba.

Rade sa svim trgovačkim lancima u BiH i drugim distributerima.Trenutno izvoze na Kosovo, Makedoniju i nešto u Dubai.

Donedavno su izvozili i u Hrvatsku, ali budući da država nije uskladila regulativu iz ove oblasti sa onim što traži EU, izvoz mesa i mesnih prerađevina na ovo tržište više nije moguć.

Što se tiče izvoza u EU kaže da su oni sa vlastitim kapacitetima već spremni za to tržište, ali da čekaju da država ispuni ono što se od nje traži.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti