Projektom "Moj proizvod" do promocije uspješnih kompanija

25.04.2015. 08:44 / Izvor: SRNA
Projektom 'Moj proizvod' do promocije uspješnih kompanija

Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore Bruno Bojić rekao je da je važno promovisati uspješne privrednike koji rade u nepovoljnom poslovnom okruženju.

Spoljnotrgovinska komora BiH jučer je u saradnji sa "Dnevnim listom" u Mostaru organizovala promociju privrednika BiH kroz projekat pod nazivom "Moj proizvod".

Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore Bruno Bojić rekao je da je važno promovisati uspješne privrednike koji rade u nepovoljnom poslovnom okruženju.

On je istakao da je ovo promocija proizvoda i subjekata koji su reprezentativni i u ovako teškoj situaciji, te iznalaze rješenja za stvaranje i boljeg boniteta svoje kompanije, novih radnih mjesta i boljih uslova za život u BiH.

Bojić je napomenuo da je trenutno najvažnije uskladiti zakonodavstvo BiH sa legislativom EU.

"Bez obzira što država daje garancije, bez toga će nas zaobići svaka investicija. Niko ne investira u jednu zemlju gdje su propisi različiti na svim nivoima vlasti", rekao je Bojić.

Predsjednik Predstavništva njemačke spoljnotrgovinske komore u BiH Aleksandar Mardian rekao je da će se BiH, ukoliko za četiri godine ne uskladi zakone sa EU, naći u velikim problemima.

"Tek kada se domaći preduzetnici budu dobro osjećali u BiH, tada će doći i strani investitori", dodao je Merdian.

Šef odsjeka za privrednu diplomatiju u Ministarstvu inostranih poslova BiH Neven Kulenović rekao je da i ovo ministarstvo radi na privlačenju stranih investitora u zemlju i promovisanju domaćih uspješnih kompanija, ali da oni sami ne mogu uraditi dovoljno, te da je potrebna veća saradnja svih institucija koje se bave ovim poslom.

Rukovodilac ovog projekta ispred "Dnevnog lista" Selma Dandić rekla je da je cilj ovog projekta kontinuirana kampanja predstavljanja kompanija BiH koje imaju značajan uticaj na privredni sektor i koje svojim radom stvaraju pozitivnu sliku o BiH u regiji i svijetu.

"Prilozima kojima objavljujemo svakoga četvrtka u `Dnevnom listu` želimo povećati svijest o ulaganju u domaći sektor, te stvaranju pozitivne slike u javnosti o kompanijama BiH", dodala je Dandićeva.

Promociji su danas u Mostaru prisustvovali predstavnici institucija BiH, brojnih udruženja i kompanija.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti