Prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje računa!

22.09.2014. 08:17 / Izvor: eKapija.ba
Prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje računa!

Bosanskohercegovačke informatičke firme PING i Loop su razvili ElGato, prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje vaših računa.

Bosanskohercegovačke informatičke firme PING i Loop su razvili ElGato, prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje vaših računa.

ElGato portal omogućava građanima da putem Interneta, jednostavno i sigurno primaju račune, prate dugovanja po računima i plaćaju račune na različite načine: elektronskim putem, trajnim nalozima u banci ili gotovinom na brzim blagajnama, a bez čekanja u dugim redovima. Svrha ovog portala jeste omogućiti svim građanima jednostavan način plaćanja mjesečnih obaveza i praćenje stanja dugovanja bez bespotrebnog trošenja vremena.

Korist ove usluge za svoje klijente prva je prepoznala Sparkasse Bank d.d., koja je sa firmama PING i Loop potpisala ugovor o saradnji i tako postala prva banka koja je ElGato korisnicima otvorila kanale za  sigurno plaćanje računa.

Klijenti Sparkasse Bank d.d., ali i druge osobe će na ovaj način moći plaćati svoje račune jednostavno i brzo putem trajnih naloga sa funkcijom direktnog terećenja klijentovog tekućeg računa za iznos mjesečnog duga, putem netBanking elektronskog bankarstva, a bez obaveze dolaska u banku ili putem brzih blagajni u Sparkasse Bank d.d.

Trenutno je sistem u testnoj fazi i očekujemo da ćemo do kraja ove godine, građanima u BiH omogućiti primanje računa najvećeg broja izdavatelja.

Korisnici koji sada načine ranu registraciju osigurat će sebi besplatno korištenje ElGato usluga. Registraciju na ovu uslugu možete izvršiti ovdje. Po registraciji ćete dobiti obavještenja o dostupnosti računa odnosno registriranim izdavateljima i informacije o načinu pristupa ElGato portalu.

 

 

 

Loop d.o.o. osnovan je 2007. godine sa idejom da postane tržišni i tehnološki lider u oblasti ponude softvera kao usluge (Software as a Services). Ideja vodilja je kreiranje softverskih rješenja kao odgovor na neke od ključnih izazova i problema sa kojima se susreću krajnji korisnici, prvenstveno pojedinci i male kompanije, te omogućavanje korištenja savremenih tehnologija u svakodnevnom radu i životu.

 

 

PING je preduzeće za računarski i informatički inžinjering osnovano 1997. godine. Ideja vodilja je da svojim korisnicima pruži kompletne usluge i cjelovita rješenja u gotovo svakoj oblasti računarskog i informatičkog inžinjeringa. PING sa dugogodišnjim iskustvom je postala jedna od vodećih kompanija prepoznatljiva na domaćem i regionalnom IT tržištu, koja se od konkurencije razlikuje tehničkom inovacijom i kvalitetom usluga.

 

 

Kontakt informacije:

Za više informacija možete nas kontaktirati na telefonski broj +387 33 262 650, ili na e-mail adresu info@loop.ba .   

Registrujte se na prvi BH portal za elektronski prijem, pregled i plaćanje računa!

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti