Rusi zainteresovani za investiranje u Bihać

27.01.2015. 13:53 / Izvor: eKapija.ba
Rusi zainteresovani za investiranje u Bihać

Poseban interes ruska strana pokazala je prema projekatima vezanim za termalne vode u Gati, rudniku gipsa i fabrici vode u Kulen Vakufu, te potencijale vezane za energetski sektor.

Politika uspostavljanja saradnje sa domaćim i stranim investitorima, koju od početka svog mandata provodi aktuelni gradonačelnik Bihaća Emdžad Galijašević sa svojim kabinetom podrazumjeva niz aktivnosti koje se odražavaju kako u potrebi da se gradska uprava osposobi da može u punom kapacitetu biti u svakom trenutku sposobna da pruži adekvatnu podršku svim zainteresiranim investitorima.

To se prije svega odnosi na pokrenutu aktivnost certifikacije u usvajanja standarda koje podrazumjeva BFC certifikat, kao  i nastavljanjem aktivnosti na otvaranju grada prema novim tržištima koje u zadnje vrijeme imaju ekspanziju investiranja izvan matične zemlje.

Tim povodom  Šefik Smlatić, Savjetnik gradonačelnika grada Bihaća održao je radni sastanak sa predstavnicima Ruskog poslovnog kluba u Beogradu na kojem je predstavnike kluba  upoznao sa svim komparativnim prednostima grada Bihaća koje može da pruži ruskim investitorima.

"Na  sastanku je prezentiran  set projekata koji su najvećim dijelom spremni za realizaciju uz usaglašavanje zajedničkih interesa kako grada Bihaća tako i potencijalnih ruskih investitora. Kao i kroz dosadašnje kontakte sa drugim stranim predstavnicima, Kabinet gradonačelnika je u punom kapacitetu prezentirao mogućnosti javnog i privatnog sektora grada Bihaća", kazao je Smlatić.

Poseban interes ruska strana pokazala je prema projekatima vezanim za termalne vode u Gati, rudniku gipsa i fabrici vode u Kulen Vakufu, te potencijale vezane za energetski sektor.Predstavnici Ruskog poslovnog kluba najavili su zvaničnu posjetu gradu Bihaću u junu ili julu ove godine.   

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti