Širbegović: U prvih pet mjeseci ostvaren rast prihoda od 108 posto

02.06.2015. 11:53 / Izvor: eKapija.ba
Širbegović: U prvih pet mjeseci ostvaren rast prihoda od 108 posto

Kompanija Širbegović Inženjering d.o.o. Gračanica ostvarila je u prvih pet mjeseci 2015. godine rast prihoda od 108 % u odnosu na isti period 2014. godine.

Kompanija Širbegović Inženjering d.o.o. Gračanica ostvarila je u prvih pet mjeseci 2015. godine rast prihoda od 108 posto u odnosu na isti period 2014. godine. Prilagođavanjem poslovne strategije tržišnim uslovima i konstantnim unapređivanjem kvaliteta proizvoda i usluga, vodeći BiH brend u građevinarstvu nastavlja širenje na tržištu Zapadnog Balkana.

"U proteklom periodu ugovorili smo nove poslove u Hrvatskoj, Srbiji i BiH, te time uspostavili temelje za preuzimanje vodeće uloge na regionalnom tržištu AB konstrukcija. Drago nam je da smo pored firmi u komercijalnom sektoru sa kojima sarađujemo duži niz godina, uspostavili saradnju i sa snažnim građevinskim firmama, koje su nas prepoznale kao pouzdanog partnera. U fazi smo pregovaranja za nekoliko projekata u Sloveniji i Makedoniji. To nam ulijeva veliki optimizam, ali i obavezu da opravdamo povjerenje koje su nam naši kupci povjerili", navode iz ove kompanije, ističući da je glavni cilj da proizvode konstrukcije najvišeg kvaliteta uz uvažavanje svih zahtjeva kupaca.

Standardi o kvaliteti koji važe u EU su integralni dio proizvodnje te sa njima rade i na tržištima na kojima nije obavezno da se primjenjuju.

"Tu posebno mislimo na tržišta Bosne i Hercegovine i Srbije, gdje ovi standardi još uvijek nisu stupili na snagu. EU norme svojim zahtjevima po pitanju kvaliteta proizvoda i procesa daleko prevazilaze zahtjeve koji su postavljeni važećim propisima. Budućnost kompanije Širbegović vidimo u postizanju najvećeg mogućeg stepena poslovne i organizacijske kulture, koja je fokusirana na potrebe naših klijenata, sa regionalno prepoznatljivim imidžom", zaključuju u Širbegoviću.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti