Stanetić: Promjena naziva Kliničkog centra tehničke prirode

29.07.2014. 08:38 / Izvor: SRNA
Stanetić: Promjena naziva Kliničkog centra tehničke prirode

On je podsjetio da su se po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, sve bolnice u Republici Srpskoj trebale registrovati kao bolnice prvog, drugog, trećeg i četvrtog nivoa, što je u skladu sa svjetskim i evropskim standardima.

Promjena naziva Kliničkog centra Banjaluka u Univerzitetsku bolnicu je isključivo tehničke prirode, koja ni u jednom segmentu ne mijenja postojeći status ustanove i njenih zaposlenih, izjavio je jučer vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Mirko Stanetić.

"Ničim se ne dovodi u pitanje postojanje Univerzitetsko-kliničkog centra Banjaluka, njegove organizacione strukture, te djelatnosti koje pruža građanima, studentima medicine, specijalizantima i institucijama Republike Srpske", rekao je novinarima Stanetić.

On je podsjetio da su se po Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, sve bolnice u Republici Srpskoj  trebale registrovati kao bolnice prvog, drugog, trećeg i četvrtog nivoa, što je u skladu sa svjetskim i evropskim standardima.

"Zbog potrebe registracije u sudu i potpisa ovlaštenog lica koristi se nomenklatura Univerzitetska bolnica Banjaluka, dok se za sve ostale potrebe, a u skladu sa prijedlozima izmjena i dopuna Zakona o zdravstvenoj zaštiti, a uz punu saglasnost resornog ministarstva, koristi potpuna postojeća organizaciona struktura", dodao je Stanetić.

On je je napomenuo da su neprimjerene izjave pojedinaca, koji su zaposleni u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a koje se odnose na promjenu naziva.

"Teško je povjerovati da se radi o elementarnom neznanju, već je potpuno jasno da je riječ o štetnoj namjeri, što je za svaku osudu i pokretanje postupka odgovornosti", kaže Stanetić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti