Studentski hotel u Mostaru: Omiljena destinacija stranih i domaćih gostiju

23.10.2014. 10:53 / Izvor: eKapija.ba
Studentski hotel u Mostaru: Omiljena destinacija stranih i domaćih gostiju

Studentski hotel Mostar zvanično je otvoren u decembru 2012. godine, kada su primili prve studente odnosno goste. Danas, nepune dvije godine kasnije, zainteresovanost za hotel je velika.

Studentski hotel Mostar zvanično je otvoren u decembru 2012. godine, kada su primili prve studente, odnosno goste. Danas, nepune dvije godine kasnije, zainteresovanost za hotel je velika.

"Iz dana u dan sve više korisnika pokazuje interes za korištenje naših usluga što nam daje dodatnu snagu i motivaciju za rad, a sve u cilju poboljšanja usluge i još većeg zadovoljstva naših gostiju“, kaže za naš portal Almir Duraković direktor Hotela.

Gosti im dolaze sa svih kontinenata te su uspjeli da se u vrlom kratkom vremenu pozicioniraju na turističkom tržištu Hercegovine i grada Mostara, te postanu jedna od omiljenih destinacija kako domaćih tako i inozemnih gostiju.

Duraković priča da su vlasti imale sluha za izgradnju jednog objekta ovog tipa namjene, mada su same procedure dobijanja dozvola tekle sporo.

"Hotel je koncipiran na taj način da je dio smještajnih kapaciteta namjenjen za studente dok je drugi dio kapaciteta namjenjen isključivo za turističke svrhe, dakle za sve one domaće i inozemne goste, putnike namjernike u potrazi za komfornim smještajem i ukusnom hranom", priča naš sagovornik.

Pored usluga smještaja i ishrane u hotelskom restoranu nude i mnoge prateće sadržaje. Tako da hotel raspolaže sa caffe slastičarnom sa ljetnom baštom, konferencijskom/multimedijalnom salom, čitaonicom, prostorom za vjerske aktivnosti, fitness/aerobik salom, vešerajem, podzemnom garažom te vlastitim parkingom za putnička vozila i autobus.

Hotel raspolaže sa 111 smještajnih jedinica raspoređenih u jednokrevetne, dvokrevetne i trokrevetne sobe. Sve sobe su pokrivene signalom kablovske televizije i interneta te najsavremenijim sistemom zaštite, ventilacije i grijanja.

Zanimljivo je da Studentski hotel Mostar od početka 2013. godine ima saradnji sa Univerzitetom ˝Džemal Bijedić˝ u Mostaru, kao i potpisan ugovor o ustupanju dijela smještajnih kapaciteta studentima pomenutog Univerziteta. "Problem nedostatka studentskog doma je bio gorući problem Univerziteta godinama tako da smo na ovaj način taj problem riješili na obostrano zadovoljstvo", kaže Duraković.

Inače, Studentski hotel Mostar nudi usluge smještaja i ishrane, rekreaciju, organizaciju poslovnih sastanaka, seminara, okruglih stolova, workshop-ova, organizaciju svečanih ručkova/večera (svadbe, rođendani, razne vrste proslava), te catering. Pored toga nude i organizaciju i posredovanje u turizmu (turističke ture, ekskurzije, rent a car) te ostale vrste usluga po zahtjevu gostiju.

"Rezultati koje postižemo u ove nepune dvije godine poslovanja potvrđuju opravdanost izgradnje jednog ovakvog hotela. To nam daje dodatni motiv da nastavimo sa konstantnim ulaganjem u sve naše resurse kako bi zadovoljstvo kako korisnika naših usluga kao i svih uposlenika bilo još veće. Smatramo da je zadovoljan gost najveći garant za uspješno poslovanje“.

Duraković smatra da je njihova prednost u odnosu na ostale hotele u okruženje to što su po smještajnim kapacitetima najveći hotel u gradu Mostaru. "Takođe smatram da je i lokacija jedna od naših prednosti jer se nalazimo neposredno uz autobusku i željezničku stanicu. Bitno je istaći da imamo i vlastiti parking te vlastitu podzemnu garažu što je recimo veliki nedostatak većine hotela na turističkoj ponudi grada Mostara".

Ovaj hotel je u nepune dvije godine rada bio domaćin mnogobrojnih obrazovnih, kulturno zabavnih, sportskih i društvenih manifestacija sa međunarodnim učešćem, te su ugostili mnogobrojne eminentne ličnosti kako iz javnog života BiH, tako i inozemstva.

Unatoč nestabilnosti neposrednog poslovnog okruženja, želja im je istrajati i učvrstiti poziciju na turističkom odnosno hotelijerskom tržištu Hercegovine.

"Nastavit ćemo sa kontinuiranim ulaganjem u ljudske resurse kako bi bili što spremniji i u mogućnosti što kvalitetnije odgovoriti svim zahtjevima klijenata", kaže Duraković na kraju razgovora.

A.Šulović

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti