The Challenge: Otvoren treći poziv za dostavu projekata

17.10.2014. 11:25 / Izvor: eKapija.ba
The Challenge: Otvoren treći poziv za dostavu projekata

Ambasada Švedske u BiH objavila je 15. oktobra, u okviru "Challenge projekta", poziv malim i mikro preduzećima (do 50 zaposlenih) na takmičenje za finansijsku podršku poslovnim idejama.

Ambasada Švedske u BiH objavila je 15. oktobra, u okviru "Challenge projekta", poziv malim i mikro preduzećima (do 50 zaposlenih) na takmičenje za finansijsku podršku poslovnim idejama. Cilj ovog takmičenja je da bespovratnim sredstvima podrži privatni sektor u projektima od kojih će korist imati preduzeća, ali i građani kroz otvaranje novih radnih mjesta i povećanja prihoda.

Grantovi su namijenjeni za realizovanje inovativnih i komercijalno održivih poslovnih poduhvata u iznosu do 50% prihvaćenog prijedloga budžeta, s tim da iznos pojedinačnog granta ne može biti veći od 30.000 eura. Očekuje se da će se izabrani prijedlozi projekata implementirati u roku od 12 mjeseci, saopćeno je na stranici Ambasade.

Pravo učešća imaju mala i mikro preduzeća iz BiH, ili iz Švedske koja posluju u BiH. Donator će razmatrati samo aplikacije na engleskom jeziku koje stignu preko online formulara koji je dostupan na sljedećoj stranici: http://challenge.ba/apply/

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti