Tri zainteresovana kupca za bijeljinsku šećeranu

15.04.2014. 08:12 / Izvor: Fena
Tri zainteresovana kupca za bijeljinsku šećeranu

Postoji nekoliko zainteresovanih kupaca za preuzimanje bijeljinske šećerane - potvrdila je danas premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Postoji nekoliko zainteresovanih kupaca za preuzimanje bijeljinske šećerane - potvrdila je danas premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Ona je navela da su interesovanje za investiranje u to preduzeće pokazala tri respektabilna privredna subjekta iz Evropske unije i da će se sa svim zainteresovanim obaviti potrebni razgovori.

Cvijanović je u izjavi novinarima u Banjaluci dodala da Vlada RS-a, nakon što je sačekala pravosnažnu presudu suda u slučaju Zoran Ćopić, kojem su oduzete akcije u šećerani, pristupila konstituiranju organa upravljanja u tom preduzeću koje je sada vraćeno RS-u.

Vlada RS-a je 13. marta prihvatila informaciju o oduzetoj imovini po presudi Vrhovnog suda RS Zoranu Ćopiću (46), koji je osuđen na četiri godine zatvora u predmetu "Darko Šarić“.

Ćopiću je nakon presude, izrečene 24. januara, trajno oduzeta imovina vrijedna 20 miliona KM za koju se sumnja da je stečena izvršenjem krivičnog djela.

Vlada RS-a je potom zadužila Agenciju za upravljanje oduzetom imovinom da kod Centralnog registra hartija od vrijednosti izvrši upis 10.880.395 akcija oduzetih od Ćopićevog preduzeća "Agrokop eksport import“ d.o.o Banjaluka, emitentu "Fabrika šećera Bijeljina“ a.d. Velika Obarska.

Tada je rečeno da je s ciljem upravljanja oduzetom imovinom po presudi Vrhovnog suda RS, potrebno odmah pristupiti formiranju organa upravljanja u "Fabrici šećera Bijeljina“ i s tim u vezi donošenju i usklađivanju normativnih akata.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti