Tropic Group 8. augusta i službeno preuzima Delhaize BiH

28.07.2014. 14:10 / Izvor: eKapija.ba
Tropic Group 8. augusta i službeno preuzima Delhaize BiH

Konkurentsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je rješenje kojim je potvrđeno da preuzimanje tržišnog lanca Delhaize od kompanije Tropic Group ne narušava tržišnu konkurenciju na teritoriji BiH.

Konkurentsko vijeće Bosne i Hercegovine donijelo je rješenje kojim je potvrđeno da preuzimanje tržišnog lanca Delhaize od kompanije Tropic Group ne narušava tržišnu konkurenciju na teritoriji BiH, čime je i zvanično otklonjena i posljednja prepreka u akviziciji Delhaize BiH, te su formalno stvoreni svi preduslovi, da ovo preduzeće, uskoro počne da posluje unutar Tropic Group.

"U skladu sa ugovorom koji smo 15. marta 2014. godine potpisali sa čelnicima Delhaize-a BiH, preuzimanje 100% vlasništva Delhaizea bit će i zvanično obavljeno 8. avgusta 2014. godine. Preuzimanje svih 39. maloprodajnih objekata Delhaize BiH, koji su do sada poslovali pod imenom "Tempo" i "Maxi" biće realizovano u kratkom vremenskom periodu, bez prekida u radu pomenutih objekata", saopćili su iz Tropic Groupa. 

Najavljuju da će, kao novi vlasnik Delhaizea, u prvim danima, odmah po preuzimanju, započeti rebrending i renoviranje svih objekata i njihovo dodatno opremanje u skladu sa kompanijskim standardima. Renoviranje dosadašnjih Tempo i Maxi objekata vršit će se isključivo u noćnim satima, kako bi tokom dana svi naši novi objekti bili otvoreni za kupce, saopćili su iz Tropic Groupa.

Kraj septembra 2014. godine je rok, do kada bi svi njihovi objekti trebali biti potpuno spremni da dočekaju kupce u novom ruhu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti