U Parizu predstavljeni privredni potencijali Bosne i Hercegovine

27.05.2015. 08:11 / Izvor: eKapija.ba
U Parizu predstavljeni privredni potencijali Bosne i Hercegovine

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj i Udruženja privatnih poduzetnika Fracuske (MEDEF) u Parizu je danas održano predstavljanje privrede Bosne i Hercegovine.

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj i Udruženja privatnih poduzetnika Fracuske (MEDEF) u Parizu je jučer održano predstavljanje privrede Bosne i Hercegovine. 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Republici Francuskoj Ivan Orlić se obratio prisutnima i tom prilikom istaknuo da je gotovo zanemariva ekonomska aktivnost između dvije zemlje neprirodna, nelogična i potpuno suprotna interesima s obje strane. 

Naglasio je da je Bosna i Hercegovina otvorena za veliku Francusku, Francuzi se u BiH doživljavaju prijateljski i francuske investicije su dobrodošle. 

Prisutnima se također obratila i ambasadorica Republike Francuske u BiH Claire Bodogny. 

Delegaciju Bosne i Hercegovine na predstavljanju bh. privrede u Parizu je predvodio zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović. 

U delegaciji BiH su bili i predsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH Nemanja Vasić i direktorica Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Jelica Grujić, koji su francuskim partnerima prezentirali mogućnosti za ulaganja u BiH iz oblasti infrastrukture, energetike, bankarstva i turizma. 

Predstavljanju bosanskohercegovačke privrede su prisustvovali specijalni predstavnik francuskog premijera za ekonomska pitanja na zapadnom Balkanu Allain Richard, predstavnici resornih francuskih ministarstava, najviši zvaničnici renomiranih francuskih kompanija iz oblasti industrije, energetike, građevinarstva i infrastrukture Bouygues Concessions, EGIS, EUTELSAT, te direktori velikih banaka (BNP Paribas, Rothchild Investment Bank), saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti