U Sarajevu će uskoro biti otvoren najmoderniji dječiji vrtić "Kids Land"

29.05.2015. 09:17 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevu će uskoro biti otvoren najmoderniji dječiji vrtić 'Kids Land'
OTVORI GALERIJU

U vrtiću će biti smješteno 10 velikih odgojnih grupa, a prostor vrtića činit će:tri tematske sobe (muzička radionica, likovna radionica, flora&fauna soba), dječiji toaleti, multifunkcionalna dvorana sa projektorima i binom..

U Sarajevu će uskoro biti otvoren novi vrtić "Kids Land". Vrtić je smješten na Dolac Malti (Džemala Bijedića 2, žuta zgrada Unionkomerc-a i zauzimat će 1.400 m2.

U vrtiću će biti smješteno 10 velikih odgojnih grupa, a prostor vrtića činit će: lobi za roditelje, kafeterija za roditelje, veliki parking, vrt, garderoberi za djecu, trpezarija, kuhinja, ostave, soba za presvlačenje osoblja sa tuš kupatilom, tri tematske sobe (muzička radionica, likovna radionica, flora&fauna soba), dječiji toaleti, multifunkcionalna dvorana sa projektorima i binom, odjel za stručne saradnike (psiholog, pedagog, logoped, defektolog, nutricionista...), soba za izolaciju bolesnog djeteta, ostave...

Ono što će vrtić činiti posebnim jesu da će se djeca koristiti didaktičkim igračkama izrađenim od prirodnih materijala, bez  plastike i štetnih materijala.

Jako važna informacija za roditelje koji rade u dvije smjene jeste da će vrata vrtića biti otvorena od 07 do 23 sati, osim nedjeljom i praznicima.

Djeca će imati zdrav sezonski meni, odnosno za pripremanje obroka koristit će se hrana iz organske farme i voćnjaka koji se nalaze u Azićima (Ilidža).

"Mi smo odlučili da našoj djeci ponudimo samo najbolje. Sve je posađeno i do početka rada vrtića imat ćemo domaću organsku mrkvu, paprike, paradajz, karfiol, jagode, maline, aroniju, krompir... U voćnjaku jabuke, kruške, šljive, kao i domaća jaja", kažu iz Kids Landa.

Mjesečna cijena boravka iznosi 340 KM, dok je cijena za dvoje djece 620 KM. Također, od strane stručnog tima vrtića biće organizovane zanimljive interaktivne radionice i škola za roditelje, a mjesečna cijena iznosit će 30 KM.

Svakog petka u "Kids Landu" će biti organizovan  Happy Friday- hotel za djecu, jer je cilj osoblja vrtića da imaju sretne roditelje i sretnu djecu.

Također vrtić je bilingualni (bosanski i engleski), a imaće i besplatan njemački jezik od septembra, kako za djecu, tako i roditelje.

U okviru vrtića planirane su i jaslice od septembra tekuće godine.

Kako bi se uvjerili u sve najavljeno osoblje vrtića raširenih ruku čeka sve mališane i roditelje na Danima otvorenih vrata koji će biti održani od 15-20.06.2015. godine.

(E. Ko.)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti