Uprava Aerodroma Tuzla ove godine očekuje prevoz 100.000 putnika

21.04.2014. 15:38 / Izvor: eKapija.ba
Uprava Aerodroma Tuzla ove godine očekuje prevoz 100.000 putnika

Posebna pažnja u današnjim razgovorima je posvećena razvoju kargo saobraćaja i daljoj realizaciji projekta "Kargo centar sa air parkom".

Kako bi se upoznao sa stanjem, kao i kratkoročnim i dugoročnim planovima za dalji razvoj ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Isabegović je u društvu nedavno imenovanih članova Skupštine ovog društva posjetio Upravu Međunarodnog aerodroma Tuzla.

Ovom prilikom direktor Aerodroma Esed Mujačić je sa saradnicima, delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona upoznao sa trenutno raspoloživim resursima, potencijalima, kao i komparativnim prednostima ovog aerodroma u odnosu na druge aerodrome na području regiona.

Posebna pažnja u današnjim razgovorima je posvećena razvoju kargo saobraćaja i daljoj realizaciji projekta "Kargo centar sa air parkom". "U narednom perodu ćemo sa projektom kargo centra i air parka nastupiti i na Sarajevo Business Forumu 2014, a kako bi smo pokušali naći adekvatnog partnera, spremnog da svojim investicijama pomogne proširivanje i iskorištevanje kapaciteta Aerodroma, a time i razvoj cijelog regiona", rekao je ministar.

"Veoma je bitno da aerodrom raspolaže dobrom inicijalnom infrasrukturom, koja je usto u odličnom stanju, a pruža sigurnost i stabilnost, a time dobru osnovu za dalje investiranje", rekao je direktor Mujačić.

Kada su u pitanju trenutne aktivnosti u okviru Aerodroma uprava ističe da je "tokom 2013. godine prevezeno više od 60.000 putnika, a u 2014. godini sa trenutno aktivnih 8 letova sedmično očekujemo da prevezemo preko 100.000 putnika". Posebno raduje što je moguće otvaranje novih linija sa Međunarodnog aerodroma u Tuzli. "Na ovaj način realno je očekivati da Aerodrom pređe u novu kategoriju od 100.000 do 300.000 putnika, te da daljim razvojem, postane ekonomski neovisan", riječi su direktora.

Osim ministra Isabegovića, današnjem sastanku su u ime Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali pomoćnik Ministra za saobraćaj Nenad Lukanović, predsjednik Skupštine JP Međunarodni aerodrom Tuzla Esad Mušanović i član Skupštine Društva Rado Pejić.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti