Uspješna posjeta Vašingtonu: Nastavak razgovora u BiH

19.04.2015. 19:52 / Izvor: SRNA
Uspješna posjeta Vašingtonu: Nastavak razgovora u BiH

Ministar finansija RS Zoran Tegeltija ocijenio kako je delegacija Vlade RS imala uspješne razgovore u Vašingtonu sa svim predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija i najavio da će razgovori biti nastavljeni u BiH.

Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija ocijenio je za Srnu da je delegacija Vlade Republike Srpske imala uspješne razgovore u Vašingtonu sa svim predstavnicima međunarodnih finansijskih institucija i najavio da će razgovori biti nastavljeni u BiH.

Tegeltija je rekao da je delegacija Vlade Republike Srpske, koju je predvodila premijer Srpske Željka Cvijanović, završila posjetu Vašingtonu, gdje je učestvovala na proljećnom zasjedanju Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/.

"Sve ove susrete, koje smo imali u Vašingtonu, iskoristili smo da predstavimo naš program ekonomskih reformi koji je planiran Programom rada Vlade Republike Srpske i Ekonomskom politikom za 2015. godinu", istakao je Tegeltija u telefonskoj izjavi za Srnu iz Vašingtona.

On je rekao da je delegacija Srpske, zajedno sa predstavnicima Svjetske banke i MMF-a, prošla kroz ključne politike koje je potrebno provesti u Republici Srpskoj, ali i cijeloj BiH.

"Kada je riječ o politikama, postoji veliki stepen saglasnosti između vlada Republike Srpske i Federacije BiH i predstavnika Svjetske banke i MMF-a oko toga šta je potrebno uraditi u BiH", naglasio je ministar finansija Republike Srpske.

Tegeltija je naveo da postoji dogovor o tome da će reforme u BiH pratiti zajedno Svjetska banka, MMF i Evropska komisija.

"Očekujemo da ćemo početkom maja imati zajednički sastanak na kome ćemo proći kroz sve definisane politike u oba entiteta. Nadamo se da ćemo tada uspjeti da usaglasimo sve detalje, jer prije tog sastanka misija MMF-a biće u BiH već od 28. aprila", istakao je Tegeltija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti