Velike agencije tvrde da nema pada potražnje za aranžmanima

22.07.2014. 08:20 / Izvor: nap.ba
Velike agencije tvrde da nema pada potražnje za aranžmanima

Određeni broj građana BiH i ove godine putuje na svjetske turističke destinacije, a potražnja za turističkim aranžmanima uprkos katastrofalnim poplavama u maju ove godine, nije opala.

Određeni broj građana BiH i ove godine putuje na svjetske turističke destinacije, a potražnja za turističkim aranžmanima uprkos katastrofalnim poplavama u maju ove godine, nije opala, tvrde  iz poznatih turističkih agencija „Relax Tours“ i „Sol Azur“, navodi bh. novinska agencija Patria (NAP).

No, iz agencije „Sirius Travel“ iz Sarajeva ipak ističu da imaju od 20-30 posto manju potražnju, a slično navode i iz agencije „Albatros“.  

"Nema velikog pada kada je obim posla u pitanju, čak smo produžili neke ture, jer je bilo potražnje, nadmašilo je sva naša očekivanja", potvrdila je Aida Terzić iz „Relax Toursa“.

Svjetske destinacije i njihove primamljive ponude namamile su građane da izdvoje novac za atraktivan godišnji odmor unatoč lošoj ekonomskoj situaciji u zemlji.

"Osim omjera u aranžmanima nema drugih promjena, broj putnika je čak i veći u odnosu na prošlu godinu", kažu u turističkoj agenciji „Sol Azur“.

I ove godine najatraktivnija zemlja je definitivno Turska – pogotovo Bodrum, zatim Egipat, Tunis, Španija, Grčka i Hrvatska.

"Albanija je nova i građani još uvijek ne pokazuju preveliku zainteresovanost, ali je Turska ubjedljivo ispred svih, pogotovo kada je ova sezona u pitanju", tvrde u turističkoj agenciji „Relax Tours“.

Turska je povoljnim aranžmanima te uslužnošću tamošnjih ugostitelja uspjela zadržati veliki broj zainteresovanih te privući nove.

"Povezanost avio linija i mogućnost kreiranja povoljnih aranžmana definitivno je utjecala na to da Turska bude najatraktivnija", objasnili su u „Sol Azuru“.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti