Vlada FBiH: Zaduženja Elektroprivredama i operatoru za OIEiEK

27.11.2014. 08:04 / Izvor: eKapija.ba
Vlada FBiH: Zaduženja Elektroprivredama i operatoru za OIEiEK

Dvije elektroprivrede i Operator za OIEiEK su zaduženi da intenziviraju aktivnosti na usaglašavanju teksta i potpisivanju odgovarajućih ugovora o uređenju međusobnih odnosa.

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, danas prihvatila Informaciju o realizaciji zaključka sa sjednice od 20.8.2014. godine, koja je pripremljena na osnovu podataka koje su dostavile Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i Operator za obnovljive izvore energije i efikasnu kogeneraciju (OIEiEK).

Elektroprivreda BiH je zadužena da razliku između prikupljenih sredstava na ime naknada za poticaj za juli i august 2014. godine i sredstava po osnovu isplaćenih poticaja (razlike izmedu garantovane i referentne cijene otkupa elekrične energije) za juli i august, u iznosu od 134.251,89 konvertibilnih maraka, uplati na transakcijski bankovni račun OIEiEK-a u roku od 15 dana nakon potpisivanja ugovora o uređenju njihovih međusobnih odnosa.

Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je zadužena da, nakon što ih naplati od Aluminija d.d. Mostar, 613.960 KM uplati na isti transakcijski račun. Riječ je o sredstvima koja je EP HZ HB fakturisala, a još nije naplatila od Aluminija na ime naknada na osnovu Zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije i Odluke Vlade Federacije, počevši od 1.12.2013. zaključno s 31.8.2014. godine.

Dvije elektroprivrede i Operator za OIEiEK su zaduženi da intenziviraju aktivnosti na usaglašavanju teksta i potpisivanju odgovarajućih ugovora o uređenju međusobnih odnosa, te da redovno informišu Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije o realizaciji ovih zaključaka, kako bi ono s tim upoznalo Vladu Federacije BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti