Vlada Republike Srpske razriješila funkcionere u nadzornim odborima

17.04.2014. 07:44 / Izvor: eKapija.ba
Vlada Republike Srpske razriješila funkcionere u nadzornim odborima

Vlada RS razriješila je direktore, zamjenike direktora i izvršnih direktora u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžestkim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci iz članstva nadzornih odbora, upravnih odbora i odbora za reviziju.

Vlada Republike Srpske razriješila je juče direktore, zamjenike direktora i izvršnih direktora u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžestkim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci iz članstva nadzornih odbora, upravnih odbora i odbora za reviziju.

Prema zaključku Vlade Srpske, svi direktori, njihovi zamjenici i izvršni direktori u javnim preduzećima, javnim ustanovama, agencijama, vanbudžetskim fondovima i Investiciono-razvojnoj banci, informisali su Vladu o odluci u kom upravnom ili nadzornom odboru ili odboru za reviziju žele nastaviti da rade, a u ostalim su podnijeli ostavke.

Ovaj zaključak Vlada Srpske usvojila je na prethodnoj radno-konsultativnoj sjednici.

Vlada Srpske zadužila je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske da potpiše memorandum o saradnji sa konzorcijumom koji predstavlja "CGE inženjering Srl" /CGE Engineering Srl/ iz Milana, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske nakon jučerašnje radno–konsultativne sjednice.

Konzorcijum privrednika i predstavnika različitih institucija iz italijanske pokrajine Lombardija, predvođena preduzećem "CGE inženjering Srl" izrazili su spremnost za saradnju u okvirima poljoprivrede, prehrambene industrije, trgovine, šumarstva, prerade drveta i drugim oblastima.

Posebno mjesto u ukupnom interesu zauzima spremnost za izgradnju agro-prehrambenog centra na područiju banjalučke regije, navodi se u saopštenju.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti