Završena četvrta PR Arena za studente regije

20.10.2014. 07:55 / Izvor: eKapija.ba
Završena četvrta PR Arena za studente regije

Četvrta po redu Balkans Student Public Relations Conference PR ARENA koja je okupila više od 150 studenata iz pet zemalja u regiji završena je jučer u Sarajevu.

Proteklog vikenda je, u sarajevskom Hotelu Hollywood, održana četvrta po redu Balkans Student Public Relations Conference PR ARENA koja je, u organizaciji Apriori komunikacija, okupila više od 150 studenata iz šest zemalja regije te još jednom ispunila očekivanja svojih učesnika. Studenti su oduševljeni predavanjima koja im je ponudila PR Arena International, omogućivši im praktične poglede i predavanja osam iskusnih praktičara s područja digitalnnih komunikacija, kulture, javne uprave, duhanske industrije, telekomunikacija i upravljanja reputacijom.

Prilikom zatvaranja konferencije, Danijel Koletić, Apriori komunikacije, idejni začetnik PR Arene, je istaknuo: ''Znanje i vještine čine svakog studenta konkurentnim na tržištu rada i uspješnim u karijeri. Iako je i ove godine najmanje prijavljenih studenata bilo iz Sarajeva, sretnih lica, puni praktičnih primjera i saznanja vi se vraćate svojim kućama. PR Arena - Balkans Student Public Relations Conference, korača u nove izazove i Organizacijski odbor je odlučio, na svojoj sjednici ovdje u Sarajevu, kako će se ubuduće u Sarajevu konferencija održavati svake druge godine. Slijedeća PR Arena bit će održana u Beogradu.' 

"Svrha PR Arene za studente je podizanje razine komunikacije na jedan viši nivo. Smatramo kako je studentima, koji su nazočili dvodnevnim predavanjima, konferencija pružila prave primjere iz prakse,  korisne u budućem životu i radu. Predavači PR Arene dali su kroz svoja predavanja na raspolaganje studentima sve svoje iskustvene profesionalne smjernice i spoznaje koje će im koristiti u korektnom komuniciranju i djelovanju u poslovnom okruženju, a sve navedeno u korist općeg progresa kompanija i prostora u kom budu djelovali ", kazala je Julijana Mikulić Jurković, predsjednica Organizacijskog odbora .   

Studenti su oduševljeni predavanjima koja im je priredila četvrta PR Arena International, omogućivši praktične poglede i predavanja osam iskusnih praktičara iz područja digitalnnih komunikacija, kulture, javne uprave, duhanske industrije, telekomunikacija i područja upravljanja reputacijom. 

Svi sudionici su nakon odslušanih predavanja dobili certifikate o sudjelovanju, ali ono najvrednije što će ponijeti sa sobom jeste znanje i prijateljstva koja će im zasigurno pomoći u nastavku učenja o upravljanju komunikacijama, ali i njihovim budućim karijerama.  Svi zainteresirani mogu pronaći više informacija na službenoj FB stranici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti