U Sarajevo dolaze vodeći turski privrednici, traže kompanije partnere

19.12.2014. 09:45 / Izvor: eKapija.ba
U Sarajevo dolaze vodeći turski privrednici, traže kompanije partnere

Planiran je dolazak predstavnika devet turskih kompanija iz automobilske, metalne i tekstilne industrije, koji će prezentirati njihove kompanije, i upoznati se sa radom bh.kompanija.

Fondacija BIGMEV u saradnji sa  Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH, organizuje danas, sa početkom u 14,00 sati, posjetu Turskog udruženja biznismena NILSIAD iz općine Nilufer (Bursa, Turska)  u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH u Sarajevu (Branislava Đurđeva 10). Riječ je o Udruženju koje je u sklopu industijske zone NOSAB, a koja broji 300 kompanija, koje u okviru industrijske zone imaju ukupan promet u iznosu od oko 1 milijardu KM, zapošljavaju preko 20.000 radnika, i izvoze u preko 20 zemalja svijeta.

Današnjim prezentacijama, kao i bilateralnim sastancima će prisustvovati i predstavnici nekih od najjačih bh.kompanija.

Prisutnima će se obratiti Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, i Selmo Cikotić, direktor predstavništva Fondacije BIGMEV u Sarajevu.

Planiran je dolazak predstavnika devet turskih kompanija iz automobilske, metalne i tekstilne industrije, koji će prezentirati njihove kompanije, i upoznati se sa radom bh.kompanija, a zatim održati bilateralne sastanke sa predstavnicima bh.kompanija. 

Cilj posjete turskih menadžera je ostvarivanje saradnje sa potencijalnim bh. partnerima i stvaranje uvjeta za pokretanje konkretnih projekata, kako bi se ostvarila dugoročna saradnja između kompanija iz istih ili sličnih sektora na relaciji BiH -Turska.

Tržište BiH je zanimljivo turskim biznismenima zbog blizine EU i sporazuma o slobodnoj trgovini koje naša zemlja ima sa tržištem koje broji preko 500 miliona ljudi. S druge strane, bh. proizvođači dobijaju priliku da ostvare direktne kontakte sa predstavnicima jedne od najbrže rastućih ekonomija svijeta”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave