Domoinvest u oktobru počinje gradnju stambene zgrade na Dobrinji

01.10.2014. 10:20 / Izvor: eKapija.ba
Domoinvest u oktobru počinje gradnju stambene zgrade na Dobrinji
OTVORI GALERIJU

Projekat vrijedan šest miliona KM je u fazi pripremnih radova za otvaranje gradilišta. Početak radova se očekuje u oktobru, dok je završetak radova planiran krajem maja 2015. godine.

Bosanskohercegovačka kompanija Domoinvest koja već duže od 40 godina djeluje na području tri kontinenta, u žestokoj tržišnoj utakmici, stekla je naklonost korisnika svojih usluga visokoprofesionalnim i predanim radom pri realizaciji svakog projekta.

Za godinu koja je na izmaku može se općenito kazati da je bila teška, ali je ova kompanija uspjela realizovati nekoliko značajnih projekata, kako u projektovanju, tako i u nadzoru gradnje. U razgovoru za portal eKapija.ba Enes Hašimbegović, direktor Domoinvesta, govori o aktuelnim i planiranim projektima, naglašavajući da su poštovanje zadanih rokova, kvalitet izvođenja radova, te praćenje svjetskih tokova u građevinarstvu i primjena u praksi, njihove glavne osobine.

Dakle, projekat na kojem su trenutno angažovani i čija je realizacija u pripremi je izgradnja stambeno-poslovnog objekta u sarajevskom naselju Dobrinja. 

Projekat vrijedan šest miliona KM je u fazi pripremnih radova za otvaranje gradilišta. Početak radova se očekuje u oktobru, dok je završetak radova planiran krajem maja 2015. godine.

"Dakle, objekat se gradi u sarajevskom naselju Dobrinja poznatom po velikom stepenu urbaniziranosti, te kao takav predstavlja mikro grad sa osnovnim, srednjim školama, tržnim centrom, sportskom dvoranom, zelenilom i sl. Veličina objekta je oko 4.000 m2 i nalazi se 100 m od tržnog centra Mercator Dobrinja. Inače, radi se o četvorospratnom objektu sa 60 stambenih jedinica veličine od 30-70m2. Moram naglasiti da je objekt modernog dizajna i veoma dobre energetske efikasnosti", kaže nam Hašimbegović.

Inače, u 2014. godini Domoinvest je radio na projektu Tajoura Business Park u Libiji. Govoreći o zahtjevnosti tog projekta, direktor Domoinvesta, ističe da se radi o projektu idejnog karaktera koji je bio osnova za usvajanje planske dokumentacije koji je njihovom klijentu omogućio pristup kreditnim fondovima. "Druga faza projekta je u pripremi, ali smo aktivnosti "zaledili" zbog trenutne situacije u Libiji", dodaje on, ističuči da osim Libije, trenutno ne razmišljaju o drugim tržištima.

Pored toga, još jedna bitna referenca Domoinvesta ove godine je opremanje CNN/N1 studija, a priliku da ga rade dobili su zahvaljujući uspješno realizovanom projektu prošle godine, kada su radili projektovanje, izvođenje radova i nadzor na Internacionalnom koledžu u sklopu kompleksa Bosna Sema institucija.

"Na taj projekat smo izuzetno ponosni zato što smo za četiri mjeseca izgradili školsku zgradu od temelja do školskog zvona, a radi se o projektovanom kompleksu od 20.000 m2 i koji se sastoji iz više školskih zgrada, sportske dvorane, doma za učenike i sl", ističe Hašimbegović.

Podsjetimo, shodno velikim zahtjevima tržišta za sve većim ekonomsko-industrijskim potencijalima u centralnom dijelu industrijske zone Vogošća, pokrenut je projekat za izgradnju IPC Balkan. Budući da je eKapija.ba još 2010. pisala i Industrijsko-poslovnom centru Vogošća, osvrnuli smo se i na taj projekat. Ipak, naš sagovornik ističe da taj, kao i mnogi drugi veliki projelti, nažalost čeka bolja poslovna vremena u  BiH.

Kada su pitanju planovi ove kompanije, direktor Domoinvesta kaže da su sada fokusirani na izgradnju objekta na Dobrinji i da su u pripremi još dva naredna projekta, također, u Sarajevu.

S. Bijedić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Investicije