Žena je ženi "vuk": Ovih 10 stvari si trebaju prestati raditi

01.10.2014. 12:12 / Izvor: 24sata
Žena je ženi 'vuk': Ovih 10 stvari si trebaju prestati raditi

U posljednjih 100 godina žene su učinile gotovo sve što mogu u borbi za ista prava bez obzira na spol, a feminizam je u zapadnom svijetu rezultirao generacijama mladih žena koje odbacuju vrijednosti patrijarhalnog društva.

U posljednjih 100 godina žene su učinile gotovo sve što mogu u borbi za ista prava bez obzira na spol, a feminizam je u zapadnom svijetu rezultirao generacijama mladih žena koje odbacuju vrijednosti patrijarhalnog društva. Ipak, čini se kako često samim ženama "protivnici" nisu muškarci, već one međusobno. Iako se ovako ne ponašaju sve žene, već i mali broj njih dovoljan je za ostavljanje lošeg dojma i stvaranje predrasuda, piše Huffington Post.

1. Pogrdni nazivi

Oslovljavanje drugih žena pogrdnim nazivima vezanim za ženski rod šalju poruku drugima oko njih, pa tako i muškarcima, da je to u redu. Bez obzira koliko žena spolnih partnera imala, na koji način došla do promaknuća ili činjenici da vara svog muža, žene bi se trebale ugledati na muškarce i njihov međusoban stav.

2. Komentiranje tuđeg izgleda

Ovo je jedna od omiljenih ženskih razbibriga, ali i način podizanja vlastitog samopouzdanja te "pumpanja ega". Iste te žene mogu osuđivati svođenje ženskog tijela na "komad mesa" u reklamama, a s druge strane to i same činiti.

3. Svjesno zavođenje zauzetog muškarca

Naravno da muškarac kojeg je tako lako zavesti i "oteti" nekoj drugoj i nije neka prilika te bi možda bolje bilo da ga se dotična riješi, radi vlastite savjesti najpametnije je izbjegavati takve priče, osobito ako su u njih uključena djeca. Poštujte tuđe jednako kako biste voljeli da oni poštuju vaše!

4. Okrivljavanje druge žene za prevaru partnera

Nastavno na prethodnu točku, žene bi svakako trebale prestati tražiti krivca za prevaru svog partnera u drugoj ženi. Ona nije bila s vama u vezi, nema obavezu prema vama, a po svemu sudeći, možda nije niti znala da postojite. On je taj koji vas je izdao, a ne ona.

5. Širenje glasina

Jedno je komentirati nešto s najboljom prijateljicom, a drugo pokušati se zbližiti s drugima širenjem neprovjerenih informacija o drugim ženama. Time više govorite o sebi, nego o njoj.

6. Upitni komplimenti

Kažete li "kosa ti odlično izgleda, a bilo bi još bolje da je još kraća" ili "izgledaš dobro danas, oprala si kosu?" nisu pravi komplimenti i radije nemojte reći ništa.

7. Izbjegavanje razgovora

Ovo je vrlo često ponašanje u kojem će žena svima drugima reći kako ju je kolegica, prijateljica ili poznanica naljutila, bez da se obrati baš njoj. Time ispadaju nesposobne direktno se suočiti poput odraslih ljudi.

8. Odavanje tajni

Ako ste se zavjetovali na šutnju, tuđoj tajni treba pristupiti onako kako vi voljeli da drugi to čine s vašima. Time iskazujete poštovanje, ali i otkrivate da ste "čovjek od riječi".

9. Natjecanje i gluma

Uspjeh druge žene može biti odličan motivator i primjer na koji se možete ugledati, no i izvor frustracija te opravdanje za vlastitu pasivnost. Svijet je dovoljno velik da bi više žena uspjelo. Jednako tako, smeta li vas druga žena, antipatična vam je i nemate s njom dodirnih točki, radije se nemojte uopće družiti s njom, već licemjerno glumatati.

10. Blaćenje njenog partnera

Bila vam ona prijateljica ili sestra, žene si često uzimaju za pravo olajavati tuđeg partnera ili je pak prozivati zašto to trpi s navodno dobrim namjerama. Osim ako je riječ o zlostavljanju, nemate pravo suditi o tuđim izborima, niti možete znati sve detalje nekog odnosa.

Foto: themoviebd.org

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza