Development Studio – Posao.ba promijenio ime u Kolektiv

19.04.2014. 09:00 / Izvor: eKapija.ba
Development Studio – Posao.ba promijenio ime u Kolektiv

Posao.ba je vodeći bh. web portal za oglašavanje radnih mjesta i regrutiranje kandidata za većinu domaćih i internacionalnih kompanija na bosanskohercegovačkom tržištu rada.

Development Studio d.o.o. Sarajevo - Posao.ba promijenio je naziv pravnog subjekta u Kolektiv d.o.o. Sarajevo. Vlasnička struktura ostala je ista.

Development Studio d.o.o. Sarajevo - Posao.ba, sadašnji Kolektiv d.o.o. je osnovan 2001. godine i danas je to kompanija koja nudi širok spektar usluga: on-line i off-line regrutiranje kandidata, edukaciju, trening i staff leasing, branding poslodavaca, upravljanje projektima, business event management, HR consulting i upravljanje karijerom.

Kompanija upravlja grupom web portala: www.posao.ba, edukacija.posao.ba, www. plata.ba i www.bizoo.ba.

U prvom izboru najbolje bh. web stranice u organizacije agencije "Apriori komunikacije" posao.ba je osvojio WebAward.me nagradu u kategoriji Social Comunity te dobio titulu najbolje web stranice u 2009. godini, odnosno glavnu nagradu GRAND Prix WebAward.

Prema istraživanju GfKBH (dio GfK grupe, četvrte kompanije za istraživanje tržišta na svijetu), Posao.ba je treća najposjećenija stranica u BiH. Prema istraživanju kompanije VALICON i partnerske kompanije Gemius, Posao.ba je među deset najposjećenijih web stranica u BiH.

Portal Posao.ba je prepoznat kao najbolji i vodeći brand u zapošljavanju u Bosni i Hercegovini i to kao jedini bh. internet portal koji je dobio status Superbrands 2008, a također i naredne godine je zadržao status kao Superbrands 2009.

Portal Posao.ba je partner na mnogobrojnim projektima koji se odnose na zapošljavanje različitih kategorija u bh. društvu.

Kako je navedeno u informacijama o kompaniji tim portala posao.ba ima jasnu viziju za budućnost koja se ugleda u konstantnom poboljšavanju i unapređivanju poslovanja, uvođenju novih alata i usluga koje će olakšati proces zapošljavanja, te praćenja svjetskih trendova u poslovnom svijetu.

Međutim, zasigurno najveći uspjeh portala i tima jeste činjenica da je preko Posao.ba posao pronašlo više od 40.000 osoba.

Posao.ba je vodeći bh. web portal za oglašavanje radnih mjesta i regrutiranje kandidata za većinu domaćih i internacionalnih kompanija na bosanskohercegovačkom tržištu rada, koji je uspostavio  regionalnu saradnju sa Mojposao.net (Hrvatska) i Infostud (Srbija) te partnersku saradnju sa jednom od navjećih medijskih grupacija Alma Media. Na taj način omogućuje vam da putem Posao.ba oglase za radna mjesta objavljujete i u tim zemljama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti