Završio peti Sajam informacijskih tehnologija

15.04.2014. 12:04 / Izvor: eKapija.ba
Završio peti Sajam informacijskih tehnologija
OTVORI GALERIJU

Mostarski sajam je ove godine privukao brojne posjetitelje koji su u pet dana prošli kroz dva paviljona sajma informirajući se o novostima od čak 700 izlagača iz zemlje i svijeta.

Došao je kraj još jednom Sajmu informacijskih tehnologija, a organizatori donose rezime svih događanja. Mostarski sajam je ove godine privukao brojne posjetitelje koji su u pet dana prošli kroz dva paviljona sajma informirajući se o novostima od čak 700 izlagača iz zemlje i svijeta.

Među tih 700 našlo se i šest informatičkih tvrtki i dva fakulteta, koji su izlagali u sklopu SIT-a 2014: Nula-Jedan d.o.o. / Cicero, Intera, AvaCom Group, Katarina, NSoft, Vanima, Fakultet informacijskih tehnologija i Fakultet strojarstva i računarstva.

Petak je bio rezerviran za konferenciju "Razvojem softvera do razvoja regije", koju su organizirali udruga UPIT iz Širokog Brijega i razvojna agencija REDAH iz Mostara, u sklopu projekta NEXT. Puna konferencijska dvorana svjedoči o velikom interesu za ovu konferenciju, koja je otvorena značajnim događajem – potpisivanjem sporazuma o suradnji na istraživačkim, razvojnim i obrazovnim projektima između JP HT d.d. Mostar (HT Eronet)  i Fakulteta strojarstva i računarstva Sveučilišta u Mostaru. Nakon potpisivanja sporazuma, posjetitelji konferencije su se educirali o zanimljivim i aktualnim temama i rješenjima iz svijeta informacijsko-komunikacijskih tehnologija.

Organizatori SIT-a se ovim putem zahvaljuju brojnim medijskim partnerima, ali i sponzorima koji su ove godine omogućili da se održi sajam i konferencija – zlatni sponzor Katarina d.o.o. i sponzori AvaCom Group, Interactive, Nula-Jedan d.o.o./Cicero i Hering.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti