Nipex među 100 najboljih Volkswagen servisa u Evropi

01.10.2014. 13:13 / Izvor: eKapija.ba

​Volkswagen je nagradio svojih 100 najboljih evropskih servisnih partnera prestižnom nagradom za kvalitet "Volkswagen Service Quality Award (VSQA)", među kojima su se našli ASA PVA iz Sarajeva i NIPEX iz Tuzle.

Volkswagen je nagradio svojih 100 najboljih evropskih servisnih partnera prestižnom nagradom za kvalitet "Volkswagen Service Quality Award (VSQA)", među kojima su se našli ASA PVA iz Sarajeva i NIPEX iz Tuzle.

Nagrade su dodijeljene servisnim radionicama koje su u proteklih 12 mjeseci imale najbolji kvalitet servisne usluge i najbolje rezultate u segmentu vezivanja kupca i njegovog zadovoljstva.

ASA PVA nagrađen je kao Volkswagen servis s najboljim pomakom u kvalitetu (najveće poboljšanje), a NIPEX kao Volkswagenov servis s najboljim kvalitetom usluge.

Volkswagen Service Quality Award dodjeljuje se od 2008. godine, a zbog konstantnog održavanja kvaliteta na najvišem nivou, osam servisnih partnera je ušlo u tzv. "Kuću slavnih“.

Kuća slavnih je novitet, i radi se o virtuelnoj auto kući u kojoj će biti objelodanjeni servisni partneri koji tri i više godina za redom dolaze u izbor 100 najboljih Volkswagen servisnih partnera.

"Auto kuća Nipex iz Tuzle je po drugi put osvojila ovu prestižnu nagradu za kvalitet usluge. Iskreno se nadamo da će kvalitetom svoje usluge naredne godine i oni ući u 'VW kuću slavnih'", istakla je Sanela Jusić, rukovodilac marketinga postprodaje i ovogodišnji vođa bosanskohercegovačkog tima.

"Naš servis je ovu prestižnu nagradu za kvalitet usluge osvojio i 2011. godine, tako da nam je ovo druga VSQA nagrada. Dat ćemo sve od sebe da kvalitetom usluge i zadovoljstvom kupaca i naredne godine budemo među Top 100 Volkswagen servisnih partnera čime bi prvi put jedan bosanskohercegovački servis ušao u 'Volkswagen kuću slavnih'. Hvala svima koji su doprinijeli da uspješna priča Nipexa ima svoj kontinuitet i da se potvrdi ovako vrijednom nagradom", istakao je Saša Nišandžić, rukovodilac postprodaje Nipexa.

Direktor Volkswagen postprodaje Axel Schulte-Hürmann pohvalio je prilikom dodjele nagrada čvrstu opredjeljenost učesnika.

"Do 2018. želimo upravo u segmentima zadovoljstva kupca biti u samom vrhu. Obzirom na rezultate i kontinuirano pozitivan napredak potpuno sam siguran da to i možemo", rekao je Schulte-Hürmann.

Rukovodilac Sektora postprodaje ASA Auta Omer Kozadra istakao je da je izvrstan kvalitet odlučujući faktor zadovoljstva kupca uslugom u servisu.

"Raduje nas da smo i ove godine imali svoje predstavnike na ovoj svečanoj ceremoniji i da ćemo i dalje biti među najboljih 100 u Evropi", dodao je Kozadra, saopćeno je iz ASA Grupacije.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti