Širbegović najavljuje veći prodor na tržište Srbije

23.04.2014. 10:16 / Izvor: eKapija.ba

Kompanija Širbegović d.o.o. Gračanica i ove je godine odlučila podržati peti po redu Međunarodni privredni sajam "Grapos-Expo 2014" koji je jučer svečano otvoren u Gračanici.

Kompanija Širbegović d.o.o. Gračanica i ove je godine odlučila podržati peti po redu Međunarodni privredni sajam "Grapos-Expo 2014" koji je jučer svečano otvoren u Gračanici, u organizaciji firme Boms-Expo i Općine Gračanica, kao glavnog partnera sajma.

Emir Čolo, stručni saradnik u marketing službi ove kompanije, kaže nam da su, kao i sve godine, zadovoljni organizacijom sajma čiji je glavni cilj promocija i međusobno povezivanje poduzetnika s domaćeg, ali i inostranog privrednog tržišta, te pozitivni utjecaj na stvaranje poduzetničke klime i intenziviranje privrede.

"Cilj nam je, prije svega, bio da podržimo sajam koji je lokalnog sadržaja, ali i da se ponovo sretnemo sa svojim kupcima, sklopimo neke nove poslove budući da se ove godine očekuje veliki broj posjetilaca iz više zemalja", ističe Čolo, dodajući da će i dalje nastaviti podržavati sajam, jer je Grapos-Expo dokaz da ako se nešto radi na pravi način – može postići veliki uspjeh.

Iako su zadovoljni rezultatima postignutim u prošloj godini, kompanija Širbegović planira da ove godine ostvari rast u prodaji, ali i veći prodor na tržište Srbije, gdje su do sada napravili 150 objekata.

"U Bosni i Hercegovini bilježimo neke standardno dobre rezultate sklapajući poslove sa našim starim kupcima koji nam se stalno vraćaju i to je ono što je naš profit,  a ujedno i slogan - zaraditi prijatelje ", naglašava on.

Aktuelni projekti na kojima ovaj gigant trenutno radi su svakako rad na objektima njihovih dugogodišnjih klijenata – FIS i Bingo, a osim njih, u toku su pregovori za neke nove objekte.

Projektant i glavni izvođač radova na tim objektima je firma Širbegović, u saradnji sa nekoliko renomiranih podizvođača.

Inače, u proteklih 10 godina firma Širbegović je za potrebe FIS-a izgradila veliki broj objekata u Vitezu, Banjaluci, Gračanici, Bugojnu, Brčkom, Bijeljini, Slavonskom Brodu i, kako kažu, jako su ponosni na poslovnu saradnju sa FIS-om.

"Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji sa firmama koje su najznačajnije u regiji kao što su Fis, Bingo, Violeta, Helioplast, Vokel u BiH, Matijević, Delta, Dis, Tehnogradnja u Srbiji,  Plodine, Konzum, Velpro u Hrvatskoj kao i mnoge druge kompanije uspjeli smo da prevaziđemo izazove poslovanja", zaključuje Čolo.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti